E90Post
 


BPM
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > AUDIO/VIDEO + BLUETOOTH + Electronics/Alarm/Software > Help! No sound or chimes! Everything looks fine



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-09-2021, 01:07 AM   #23
tmo24
Major
tmo24's Avatar
United_States
120
Rep
1,235
Posts

Drives: 2007 BMW 335i e92
Join Date: Aug 2010
Location: Las Vegas

iTrader: (3)

I had the same problem on my 07 e92 with Logic7. The professional head unit had lights and controls etc but zero sound, no matter the input. I also have an 07 e90 with logic7 so I decided to swap the head units to see if it made a difference. It worked fine after the swap and the other car had the same issue so I ruled it out to be a bad head unit. I did a VIN search to see that I had the S677 hifi system. I didn't have bluetooth telephone or USB in the center console. So I actually went to ebay and found one that displayed the VIN. I ran a search on it and it also had S677 but with bluetooth telephone and the factory USB in the center. I installed it and the audio worked fine, had the logic 7 EQ, gave me bluetooth telephone (I guess I had the module but it wasn't coded?) and then installed a MOST adaptor and it worked without having to code it. Food for thought. It was like $70 shipped. It might be worth it to try to see if you can swap with a buddy who has the same head unit. Its about a 2 minute swap total including taking a drink of beer. I could be way off base with your issue but I wouldn't rule it out.
__________________
2007 335i Jet Black e92 6AT - muffler delete, MHD, XHP, Koni orange/Eibachs, some other stuff

2007 335i Jet Black e90 6MT - Eibachs, magnaflow exhaust, carbon hood, short shift kit, some other random stuff - being sold somewhere sometime soon probably

2010 335i AW e90 6 AT Msport - The GF took this one over... JB4, PE exhaust, Koni yellows/Eibachs, pink badges, fuzzy steering wheel cover ?
Appreciate 0
      01-09-2021, 12:13 PM   #24
ctuna
Lieutenant General
1258
Rep
10,958
Posts

Drives: 325xi 06 wagon MT
Join Date: Jan 2010
Location: Santa Cruz, Ca

iTrader: (0)

It's important that the terminology be kept straight because it's already confusing
enough.

Stereo = base system = no amp
Hi Fi = 6 channel analog amp with analog inputs = 676
Top Hi Fi = Logic 7 = 9 channel amp with optical inputs = 677 and 688
Appreciate 0
      01-22-2021, 04:22 PM   #25
TboneS54
YNWA
TboneS54's Avatar
United_States
343
Rep
303
Posts

Drives: 2004 E46 M3, 2012 E82 128i
Join Date: Nov 2009
Location: SoCal

iTrader: (1)

So with more help from elec eng friend, we used a laptop and a cut up pair of headphones with 3.5mm jack to test both output of headunit and fed a 400hz tone to the amp (just one channel - amp/speaker worked fine). Headunit output was dead. Wiring, battery, amp, speakers all fine.

Put in another headunit, one just like mine with blutooth, usb, aux, and no coding needed - music is back!

In the end, had nothing to do with low battery, blown fuses or bad amp... go figure.

When I shake the original headunit, something is loose.
__________________
// 2012 TitanSilber 128i Coupe 6MT Slicktop N52 non-sulev Heated manual seats
/// 2004 SilberGrau M3 Coupe 6MT Slicktop zero options ~3100lbs

Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 11:05 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST