E90Post
 


TNT Racewerks
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > AUDIO/VIDEO + BLUETOOTH + Electronics/Alarm/Software > HELP: Looks like my Amplifier is missing on used 335D



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-20-2021, 02:45 PM   #1
jliffcones
New Member
0
Rep
10
Posts

Drives: 2011 BMW 335D E90
Join Date: Jan 2021
Location: New Jersey

iTrader: (0)

HELP: Looks like my Amplifier is missing on used 335D

Hey guys,

I am trying to figure out what is going on with the audio on my used BMW 335D. Apparently it has the following options:

13 speakers, plus digital amp Hint: look inboard of the mirrors at the A pillar...tweeters? Yes & Center speaker in Dash: Yes? -->Top HiFi

Harman Kardon (Option 688), however when I go into the trunk it looks like the AMP is missing and all of the wiring as well.

See pics below:

View post on imgur.com


The audio works in the car, but the front speakers sound very faint. Will the audio work without the amplifier? I want to see if its as simple as buying a new amplifier and installing it.

It also doesn't look like their is any wiring in the amplifier section and there was a small wiring harness that was cut.

Any help is greatly appreciated, thanks guys!
Appreciate 0
      01-20-2021, 04:30 PM   #2
ctuna
Lieutenant General
1258
Rep
10,958
Posts

Drives: 325xi 06 wagon MT
Join Date: Jan 2010
Location: Santa Cruz, Ca

iTrader: (0)

I think you might have done this but.
Run a Vin checker and see if the option is listed.
In the US the only time there was not amplifier was 2010
to 2011.5
No tweeters and no center dash speaker indicates the base system.
That does look like a mounting bracket.
I would take up the trunk floor and see what is there.
Put up a picture.

Last edited by ctuna; 01-20-2021 at 04:44 PM..
Appreciate 0
      01-20-2021, 05:40 PM   #3
jliffcones
New Member
0
Rep
10
Posts

Drives: 2011 BMW 335D E90
Join Date: Jan 2021
Location: New Jersey

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by ctuna View Post
I think you might have done this but.
Run a Vin checker and see if the option is listed.
In the US the only time there was not amplifier was 2010
to 2011.5
No tweeters and no center dash speaker indicates the base system.
That does look like a mounting bracket.
I would take up the trunk floor and see what is there.
Put up a picture.
There are tweeters, center dash speaker, and there are pics posted in the IMGUR link, just scroll through them. There's a bluetooth controller in the trunk middle section. Other than that I don't see anything else.
Appreciate 0
      01-20-2021, 08:28 PM   #4
ctuna
Lieutenant General
1258
Rep
10,958
Posts

Drives: 325xi 06 wagon MT
Join Date: Jan 2010
Location: Santa Cruz, Ca

iTrader: (0)

I see no link and I hate apps that I don't already have.
A lot of people used to use those apps to document there installs
then the Hosting company's decided it would be a pay for it option
and some really nicely documented installs disappeared as far as
the pictures were concerned.



Someone must have modified the car.
or 330d's are somehow different.
Although that seems pretty far fetched.
Take off the side cover over the rear wheel or use
a mirror and start looking for the harness or amp.
Appreciate 0
      01-26-2021, 09:59 PM   #5
Hoody007
Private First Class
United_States
102
Rep
196
Posts

Drives: 335i LCI, ZPP, ZSP, ZCW
Join Date: Apr 2018
Location: Dunwoody, GA & Boston, MA

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by jliffcones View Post
Hey guys,

I am trying to figure out what is going on with the audio on my used BMW 335D. Apparently it has the following options:

13 speakers, plus digital amp Hint: look inboard of the mirrors at the A pillar...tweeters? Yes & Center speaker in Dash: Yes? -->Top HiFi

Harman Kardon (Option 688), however when I go into the trunk it looks like the AMP is missing and all of the wiring as well.

See pics below:

View post on imgur.com


The audio works in the car, but the front speakers sound very faint. Will the audio work without the amplifier? I want to see if its as simple as buying a new amplifier and installing it.

It also doesn't look like their is any wiring in the amplifier section and there was a small wiring harness that was cut.

Any help is greatly appreciated, thanks guys!
You definitely have HK audio. Try removing the trunk lining on the drivers side - do you see any wires / wiring harness there? You appear to have the amp bracket for the logic 7 system as well. Is the car complaining about an SOS malfunction (yellow phone symbol in the dash)?

Provided you have the harness still, all you'll need is a logic 7 amplifier, and some coding. Any signs of water ingress? It's possible water got in the trunk and killed the original amplifier.
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 04:54 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST