E90Post
 


Extreme Powerhouse
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > ConnectedDrive / I-Drive / Navigation Related Discussion > Lci Idrive shut off and wont turn back on when I start my car or try to reset.



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      04-06-2021, 09:06 PM   #1
blissfol
New Member
0
Rep
8
Posts

Drives: 2010 Bmw 335xi
Join Date: Mar 2021
Location: Minnesota

iTrader: (0)

Lci Idrive shut off and wont turn back on when I start my car or try to reset.

Hey so I have a e90 335xi LCI, and I turned my car off in the driveway only to hear no chime after opening the door and then taking the key out, I thought nothing of it and went on with my day. When I came back the Idrive screen was black and there was no door open chime, and now it's just off and the SOS phone icon comes up on my dash with a slash through it. I'm a bit new so idk if I'm being dumb haha. Any answers?
Appreciate 0
      04-06-2021, 10:30 PM   #2
El_J7
New Member
El_J7's Avatar
3
Rep
16
Posts

Drives: E92 blue with m sport pack
Join Date: Dec 2018
Location: Reading pa

iTrader: (0)

https://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=1813513
This should have all the info on this thread. Thanks to ctuna
Appreciate 0
      04-06-2021, 11:13 PM   #3
blissfol
New Member
0
Rep
8
Posts

Drives: 2010 Bmw 335xi
Join Date: Mar 2021
Location: Minnesota

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by El_J7 View Post
https://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=1813513
This should have all the info on this thread. Thanks to ctuna
Thank you, I failed to mention that my Idrive screen is also just completely black and shit off along with the chime, my dvd drive just makes noises as if it's cycling through them but nothing further.
Appreciate 0
      04-07-2021, 07:11 AM   #4
El_J7
New Member
El_J7's Avatar
3
Rep
16
Posts

Drives: E92 blue with m sport pack
Join Date: Dec 2018
Location: Reading pa

iTrader: (0)

It kinda sounds like your radio unit took a crap but i dont know enough to make that assumption. Have you tried doing a reset by pressing in the volume button for 20 secs?
Appreciate 0
      04-07-2021, 08:08 AM   #5
blissfol
New Member
0
Rep
8
Posts

Drives: 2010 Bmw 335xi
Join Date: Mar 2021
Location: Minnesota

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by El_J7 View Post
It kinda sounds like your radio unit took a crap but i dont know enough to make that assumption. Have you tried doing a reset by pressing in the volume button for 20 secs?
Yep, as well as the disconnect battery method to bleed the transistors for 45min, not sure what's up but I'm fairly handy with code so I'm not worried to take on coding in a new radio unit. Would I need to get a new one and flash this one's memory over or would it not matter?
Appreciate 0
      04-07-2021, 02:26 PM   #6
El_J7
New Member
El_J7's Avatar
3
Rep
16
Posts

Drives: E92 blue with m sport pack
Join Date: Dec 2018
Location: Reading pa

iTrader: (0)

I dont really know. Maybe you can just swap it perhaps, hard drive could be intact. Also there a 15 amp fuse in the back of it if you havent check that... could give it a check.
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Tags
335xi, idrive, lci

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 07:11 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST