E90Post
 


 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > ConnectedDrive / I-Drive / Navigation Related Discussion > How to update CIC without ICOM



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      10-14-2019, 04:02 AM   #45
CarAbuser
Major
CarAbuser's Avatar
United Kingdom
279
Rep
1,492
Posts

Drives: Z4 35i DCT / E92 335i DCT
Join Date: Jul 2010
Location: United Kingdom

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Aus335iguy View Post
Yeah, in that case where might one procure said refurbed one ?
Did you ever manage to get your CIC updated?
Appreciate 0
      10-16-2019, 10:00 PM   #46
Aus335iguy
Colonel
Aus335iguy's Avatar
610
Rep
2,256
Posts

Drives: 2009 e92 335i MSport DCT
Join Date: Jul 2015
Location: Sydney Aus

iTrader: (0)

Garage List
2009 BMW 335i  [5.00]
Quote:
Originally Posted by CarAbuser View Post
Quote:
Originally Posted by Aus335iguy View Post
Yeah, in that case where might one procure said refurbed one ?
Did you ever manage to get your CIC updated?
No still haven't
__________________
When you doppelkaplung you doppel your fun.
Appreciate 0
      11-02-2020, 07:42 PM   #47
SSerpente
Registered
0
Rep
3
Posts

Drives: E90 320d
Join Date: May 2017
Location: Italy

iTrader: (0)

I just retrofit a cic on my e90 and I would like to update it. Anyone managed to update with this procedure? If it works I was thinking to try on "bench" powered by a car battery and a ups rather then to try on car (because of the many hours it need for update).
Any information if the procedure works is highly appreciated.
Appreciate 0
      05-29-2021, 11:50 PM   #48
nyc4runnin
Captain
nyc4runnin's Avatar
United_States
23
Rep
665
Posts

Drives: e92 M3
Join Date: Feb 2008
Location: New England

iTrader: (4)

Quote:
Originally Posted by smallseafishie View Post
Well I can tell you that 63 alone was going on for 14 hours (~70%). My wife plugged in a vacuum cleaner and it tripped the breaker for my power supply to the car so that rendered my cic unit dead... Sucks that I didn't get to actually see if this works... Will try again this weekend as I got another CIC for cheap on ebay.
Did you get this to work for updating cic to c1a ?
Appreciate 0
      05-29-2021, 11:58 PM   #49
nyc4runnin
Captain
nyc4runnin's Avatar
United_States
23
Rep
665
Posts

Drives: e92 M3
Join Date: Feb 2008
Location: New England

iTrader: (4)

Quote:
Originally Posted by Aus335iguy View Post
Credit to anees for this ...

If you have an LCI, then your car should be wired for ethernet already. Otherwise, connect the CIC to the OBD. See the attached pic ( not mine ). 8, 12, 13 and 11 are pins on the OBD socket.

You will need an RJ45 ethernet to OBD cable.

Make sure your EDIABAS.INI settings are for ethernet ( ENET ) and that you IP settings on the laptop are set to automatic. In this case, your pc will get its IP number from the CIC unit.

In WINKFP, make sure you choose ethernet as the interface, and you would flash the CIC in the following order:

63
62
A0

Note, when 63 finishes, DO NOT exit WINKFP, but just process the next module 62, and so on for A0. Only when A0 is finished, then you can exit WINKFP.

If you exit WINKFP after even a successfull flash of 63, there is a chance of bricking the CIC. Then you would probably need an ICOM to get it out of bootloader mode.

And make sure you use a proper power supply...not battery charger !
Is the obd pinout correct ?
Other diagrams online point to pin 3 instead of pin 8, see below:
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 12:09 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST