E90Post
 


Extreme Powerhouse
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > ConnectedDrive / I-Drive / Navigation Related Discussion > Screen Blanked Out CIC 2011 E92



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      06-06-2021, 09:47 PM   #1
Jack North
New Member
0
Rep
11
Posts

Drives: BMW E92
Join Date: Apr 2020
Location: Calgary, Canada

iTrader: (0)

Screen Blanked Out CIC 2011 E92

I installed a new screen in my 2011 e92. It was working fine. As was reinstalling trim, I had accidentally let the better run down pretty low as i had doors open. The screen appeared to suddenly shut off. The head unit still lights up but no radio, cd. In fact the CD player will not accept CDs.

I did run my carly adapter and it came up with a 00A468 fault code (No LVDS signal/Errors in video signal/cable break externally/Energy saving mode active.

I thought it might be the fiber optics cable but its working. Anyone experienced this?

Any help would be greatly appreciated.
Appreciate 0
      06-08-2021, 04:11 AM   #2
DavesZed
Second Lieutenant
United Kingdom
59
Rep
275
Posts

Drives: BMW E89 23i, 2011
Join Date: Nov 2015
Location: Grantham, UK

iTrader: (0)

Make sure your battery is fully charged and you should get it all back working again properly, funny things these batteries they create all sorts of anomolies when going flat. How old is your battery? Could require replacing altogether!!
__________________
Dave
2011, 23i, Grey with Red leather.... relatively basic (getting less and less basic with every new retrofit)!
Appreciate 0
      06-09-2021, 06:03 PM   #3
Jack North
New Member
0
Rep
11
Posts

Drives: BMW E92
Join Date: Apr 2020
Location: Calgary, Canada

iTrader: (0)

Thanks,


The battery is around 5 years old.

I did charge the battery and started the car to no avail. I am wondering if i disconnect the battery for a bit and reconnect (sort of like a reset)

Could it be a fuse?
Appreciate 0
      06-10-2021, 03:13 AM   #4
DavesZed
Second Lieutenant
United Kingdom
59
Rep
275
Posts

Drives: BMW E89 23i, 2011
Join Date: Nov 2015
Location: Grantham, UK

iTrader: (0)

The reason I suggested the battery was because this happened to me only two weeks ago. I could still open and start the car without issue but the CIC didn't operate at all or would randomly start once I'd been driving for a while, once I change the battery it was perfectly fine. And a 5 year old battery is borderline, so if you've had issues I'd seriously be looking at it for changing, local weather conditions, how it's used etc all add up to differing degrees of wear on the battery, so there is no hard and fast rule on when they should be changed.
__________________
Dave
2011, 23i, Grey with Red leather.... relatively basic (getting less and less basic with every new retrofit)!
Appreciate 0
      06-11-2021, 01:59 PM   #5
nyc4runnin
Captain
nyc4runnin's Avatar
United_States
23
Rep
665
Posts

Drives: e92 M3
Join Date: Feb 2008
Location: New England

iTrader: (4)

did the head unit die ?
Appreciate 0
      06-11-2021, 04:00 PM   #6
Jack North
New Member
0
Rep
11
Posts

Drives: BMW E92
Join Date: Apr 2020
Location: Calgary, Canada

iTrader: (0)

I dont think so. It still lights up and everything. Its like the screen shut off like turning off a television. it happened to do that as the battery ran low.
Appreciate 0
      06-11-2021, 07:40 PM   #7
Jack North
New Member
0
Rep
11
Posts

Drives: BMW E92
Join Date: Apr 2020
Location: Calgary, Canada

iTrader: (0)

I noticed that the green fiber optic cable that plugs into the head unit does no longer have a red light when the vehicle is powered on. There also appears to be no signal coming out the corresponding area on the head unit,

Would there be fuse that controls that?

Last edited by Jack North; 06-11-2021 at 07:47 PM..
Appreciate 0
      06-14-2021, 10:42 PM   #8
Jack North
New Member
0
Rep
11
Posts

Drives: BMW E92
Join Date: Apr 2020
Location: Calgary, Canada

iTrader: (0)

Managed to sort it. The radio fuse blew.
Appreciate 0
      06-16-2021, 03:28 AM   #9
DavesZed
Second Lieutenant
United Kingdom
59
Rep
275
Posts

Drives: BMW E89 23i, 2011
Join Date: Nov 2015
Location: Grantham, UK

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Jack North View Post
Managed to sort it. The radio fuse blew.
Glad you've managed to find the fault, but a bit worrying that a fuse blows! A battery going flat shouldn't cause a fuse to blow, I'd be looking into why it's blown.
__________________
Dave
2011, 23i, Grey with Red leather.... relatively basic (getting less and less basic with every new retrofit)!
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 08:20 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST