E90Post
 


European Auto Source (EAS)
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > BMW Coding > Reseting brake pad warning light



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      09-07-2019, 05:32 AM   #1
markob
Private
1
Rep
56
Posts

Drives: e90
Join Date: Sep 2017
Location: europe

iTrader: (0)

Reseting brake pad warning light

I changed brake pads earlier than the brake pads sensors were activated so i didnt have any brake warning light on dash and the sensors wasnt activated at all.

Couse i thinked that service interval for brake pads sensors needed to be reset i try to reset it in Delphi program but there i did mistake, the program asked me to entering brake pad thickens in millimetres and i enter 13mm what is the thicknes of new brake pad but it seem that with that enter i did mistake and now different testers show that i need to replace sensors couse they are activated and warning light for brakes is on dash and cant be deleted.

So if i go to delphi again to try enter different mm ticknes i dont get the same menu and i cant put any new mm data into it, delphi now only show reset option but when i reset i get message that sensors are probably broken/activated and i need to reset them.

Can i resolve problem in inpa or istad or what to do? Is this problem something about how many times you can enter correction and i exceded it?
Attached Images
   
Appreciate 0
      09-07-2019, 06:29 AM   #2
sdbmwcoding
Second Lieutenant
40
Rep
203
Posts

Drives: BMW M3
Join Date: May 2019
Location: San Diego

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by markob View Post
I changed brake pads earlier than the brake pads sensors were activated so i didnt have any brake warning light on dash and the sensors wasnt activated at all.

Couse i thinked that service interval for brake pads sensors needed to be reset i try to reset it in Delphi program but there i did mistake, the program asked me to entering brake pad thickens in millimetres and i enter 13mm what is the thicknes of new brake pad but it seem that with that enter i did mistake and now different testers show that i need to replace sensors couse they are activated and warning light for brakes is on dash and cant be deleted.

So if i go to delphi again to try enter different mm ticknes i dont get the same menu and i cant put any new mm data into it, delphi now only show reset option but when i reset i get message that sensors are probably broken/activated and i need to reset them.

Can i resolve problem in inpa or istad or what to do? Is this problem something about how many times you can enter correction and i exceded it?
Reset them through your dash.

Appreciate 0
      09-13-2019, 09:01 AM   #3
markob
Private
1
Rep
56
Posts

Drives: e90
Join Date: Sep 2017
Location: europe

iTrader: (0)

it wont be reset trough my dash, i get trough procedure and at the end it shows clock icon and thats it.
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 03:25 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST