E90Post
 


GetBMWParts
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > BMW Coding > INPA Won't Communicate w/ Car



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      07-05-2019, 06:58 PM   #1
xjackhunter
Private First Class
xjackhunter's Avatar
United_States
9
Rep
118
Posts

Drives: BMW 335i
Join Date: Jan 2019
Location: Georgia

iTrader: (0)

INPA Won't Communicate w/ Car

Hello,
I have a 2008 e93 335i and I replaced all 6 fuel injectors with brand new index 12's today. I installed INPA on my laptop through a guide on the forums and never got it working. I have read a ton of threads and I still cannot get it to work, no matter what I change. At one point, the application showed ignition and battery on while it was plugged into the usb of my laptop even though the car was fully off. I have gotten numerous different errors during this process and have attached pictures of them below. Someone please help me, I need to drive my car tomorrow but at this rate, I won't be driving until next month.
Thanks!
Attached Images
  
Appreciate 0
      07-06-2019, 02:46 AM   #2
Sensible_
Colonel
423
Rep
2,444
Posts

Drives: 2008 E90
Join Date: Feb 2012
Location: London

iTrader: (1)

The 18 error is typical when you have 2 programs trying to use an ediabas connection. Close everything apart from INPA.

If you still have problems, uninstall everything and download the package from the Bimmer Geeks website. It's very easy to install and works perfectly.
Appreciate 0
      07-06-2019, 10:34 AM   #3
xjackhunter
Private First Class
xjackhunter's Avatar
United_States
9
Rep
118
Posts

Drives: BMW 335i
Join Date: Jan 2019
Location: Georgia

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Sensible_ View Post
The 18 error is typical when you have 2 programs trying to use an ediabas connection. Close everything apart from INPA.

If you still have problems, uninstall everything and download the package from the Bimmer Geeks website. It's very easy to install and works perfectly.
That's what I ended up doing. The standard tools worked perfectly. Long night but at least I'm driving today.😂
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 06:02 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST