E90Post
 


GetBMWParts
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N54 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications - 335i > Persistent code 2fbc, what could it be?



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-19-2018, 09:42 PM   #1
JMEngland88
New Member
United_States
0
Rep
14
Posts

Drives: 07 335i
Join Date: Dec 2013
Location: Fort Bragg, NC

iTrader: (0)

Persistent code 2fbc, what could it be?

Okay, so I was getting an occasional limp mode and code 2fbc. Searching doesn't really turn up too much for it but the few times it was mentioned it had to do with the fuel pumps. I replaced the lpfp first with an upgraded one, didn't fix it, so I just replaced the hpfp with the newest revision one. Code is still here!?! It won't go away, at all, even for a split second. When I clear the code it immediately comes back, even with the engine not running (ignition on, engine off). Makes me think it's something electrical, but I looked over the wiring and everything looked okay. Anyone else had this code? How did you fix it?

To recap:
Limp mode
Code 2fbc
LPFP brand new
HPFP brand new
Code reappears even without starting the engine

Thanks for any help, I'm lost here...
Appreciate 0
      07-25-2018, 12:04 PM   #2
N54B30A
Captain
N54B30A's Avatar
Lebanon
99
Rep
648
Posts

Drives: E92 JB4 MHD 335i MT
Join Date: Jul 2010
Location: Bay Area, California

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by JMEngland88 View Post
Okay, so I was getting an occasional limp mode and code 2fbc. Searching doesn't really turn up too much for it but the few times it was mentioned it had to do with the fuel pumps. I replaced the lpfp first with an upgraded one, didn't fix it, so I just replaced the hpfp with the newest revision one. Code is still here!?! It won't go away, at all, even for a split second. When I clear the code it immediately comes back, even with the engine not running (ignition on, engine off). Makes me think it's something electrical, but I looked over the wiring and everything looked okay. Anyone else had this code? How did you fix it?

To recap:
Limp mode
Code 2fbc
LPFP brand new
HPFP brand new
Code reappears even without starting the engine

Thanks for any help, I'm lost here...
Any update on this? I have the same issue. I havent changed anything yet but a few people changed everything you did and it turned out to be the fuel pump fuse.
__________________
2007 Wedge 335i E92 FBO, Stage 2 LPFP,VTT STG 2+, VTT Shotgun E50 w/ Inlets MT-CURRENT
2009 335i E92 AT-SOLD
2008 335i E92 MT-SOLD
2007 335i E90 AT-SOLD
2003 325i E46 MT-SOLD
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 03:22 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST