E90Post
 


The Tire Rack
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > AUDIO/VIDEO + BLUETOOTH + Electronics/Alarm/Software > Question re: 6FL kit



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      11-24-2021, 03:43 PM   #89
Mc 007
Private
Croatia
5
Rep
66
Posts

Drives: E92 330d
Join Date: Sep 2019
Location: Istria

iTrader: (0)

Hello
I need some help,i move from Mulf without USB to Combox,coded but now i need the code of the cable from the Combox to USB port(it will be near the Combox)
Thx to someone who will help
Appreciate 0
      11-24-2021, 07:18 PM   #90
ctuna
Lieutenant General
1465
Rep
11,755
Posts

Drives: 325xi 06 wagon MT
Join Date: Jan 2010
Location: Santa Cruz, Ca

iTrader: (0)

Cables don't have codes.
Appreciate 0
      11-25-2021, 03:14 AM   #91
Mc 007
Private
Croatia
5
Rep
66
Posts

Drives: E92 330d
Join Date: Sep 2019
Location: Istria

iTrader: (0)

Part number,excuse me
Appreciate 0
      11-25-2021, 12:33 PM   #92
ctuna
Lieutenant General
1465
Rep
11,755
Posts

Drives: 325xi 06 wagon MT
Join Date: Jan 2010
Location: Santa Cruz, Ca

iTrader: (0)

Try looking it up on RealOem.com
There is nothing magic about these cables there are substitutes
on ebay and Amazon that have the entire cable and the Pod
the plugs into the center console.
Appreciate 0
      11-27-2021, 05:23 PM   #93
Mc 007
Private
Croatia
5
Rep
66
Posts

Drives: E92 330d
Join Date: Sep 2019
Location: Istria

iTrader: (0)

Need other help,everything works but my microphone no,no one hear me,on my Combox i have 7 wires(no wires for AUX,early i had Muls 2(no high))
Appreciate 0
      11-27-2021, 08:15 PM   #94
ctuna
Lieutenant General
1465
Rep
11,755
Posts

Drives: 325xi 06 wagon MT
Join Date: Jan 2010
Location: Santa Cruz, Ca

iTrader: (0)

Have you tried following the wiring .
take and ohm meter and measure from the micorphone to the
Combox connector . verify each wire. Otherwise you might try
so substitute a similar microphone on a short wire directly to the
Combox connector.(for trouble shooting purposes.)

A microphone only as a + and - and shield wire.

https://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=1452541

2nd entry is block diagram for combox.

Try reading the software file for the Combox and seeing if the settings make sense.

https://www.m5board.com/threads/trou...arning.606252/

Last edited by ctuna; 11-27-2021 at 08:38 PM..
Appreciate 0
      11-28-2021, 02:29 AM   #95
Mc 007
Private
Croatia
5
Rep
66
Posts

Drives: E92 330d
Join Date: Sep 2019
Location: Istria

iTrader: (0)

Big thx

Will try,maybe my error is Black & Blue wire on 26,it was early on Mulf 2 on 11 and i put it on 26
Appreciate 0
      11-28-2021, 01:04 PM   #96
ctuna
Lieutenant General
1465
Rep
11,755
Posts

Drives: 325xi 06 wagon MT
Join Date: Jan 2010
Location: Santa Cruz, Ca

iTrader: (0)

Did it solve your problem?
Pictures of Mulf on the 2nd link says pin 26 is not used on the
Mulf or the Combox.
TCU to mulf info in the following link
http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=1181654

Clearer combox block diagram in the following link

https://www.bimmerfest.com/threads/f...401714&slide=0

Last edited by ctuna; 11-28-2021 at 01:16 PM..
Appreciate 0
      11-28-2021, 01:27 PM   #97
Mc 007
Private
Croatia
5
Rep
66
Posts

Drives: E92 330d
Join Date: Sep 2019
Location: Istria

iTrader: (0)

No,have take out bkack&blue(26) wire + bkack&white(22),nothing,no one hear me
Appreciate 0
      11-28-2021, 05:26 PM   #98
ctuna
Lieutenant General
1465
Rep
11,755
Posts

Drives: 325xi 06 wagon MT
Join Date: Jan 2010
Location: Santa Cruz, Ca

iTrader: (0)

Also did you program for the
Combox .
A car older than the date the combox was released will not take
the programming unless you change the production date long enough
to get the programming to take . There is an example of this in
the TCU to Mulf link I put up here.

You need to trace the wiring to your microphone to be sure you
have one. Also the combox you bought cut just be bad.
Did you have a working microphone before?
Appreciate 0
      11-29-2021, 03:08 AM   #99
Mc 007
Private
Croatia
5
Rep
66
Posts

Drives: E92 330d
Join Date: Sep 2019
Location: Istria

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by ctuna View Post
Also did you program for the
Combox .
A car older than the date the combox was released will not take
the programming unless you change the production date long enough
to get the programming to take . There is an example of this in
the TCU to Mulf link I put up here.

You need to trace the wiring to your microphone to be sure you
have one. Also the combox you bought cut just be bad.
Did you have a working microphone before?
Will try with programming now,maybe something wrong there

Car is 7/2007,need to ask to the man who have programmed me

I had Muld 2(no high) and microphone work

With Combox i have BT,audio streaming but no one hear me
Appreciate 0
      11-29-2021, 12:02 PM   #100
ctuna
Lieutenant General
1465
Rep
11,755
Posts

Drives: 325xi 06 wagon MT
Join Date: Jan 2010
Location: Santa Cruz, Ca

iTrader: (0)

You need to verify the hardware and software.
Appreciate 0
      11-29-2021, 03:20 PM   #101
Mc 007
Private
Croatia
5
Rep
66
Posts

Drives: E92 330d
Join Date: Sep 2019
Location: Istria

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by ctuna View Post
You need to verify the hardware and software.
Maybe…streaming audio works fine,BT also,only mic don’t like to work

Combox software is MX 003 004 031 same codes for TX
Appreciate 0
      11-29-2021, 07:13 PM   #102
ctuna
Lieutenant General
1465
Rep
11,755
Posts

Drives: 325xi 06 wagon MT
Join Date: Jan 2010
Location: Santa Cruz, Ca

iTrader: (0)

That means nothing if you can't read the file and look
at the individual parameters you are lost.
Looks like you let other people do the work for you and
they have never done one. So find someone that has done
this near you and can verify all the steps.
Appreciate 0
      11-29-2021, 07:58 PM   #103
Mc 007
Private
Croatia
5
Rep
66
Posts

Drives: E92 330d
Join Date: Sep 2019
Location: Istria

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by ctuna View Post
That means nothing if you can't read the file and look
at the individual parameters you are lost.
Looks like you let other people do the work for you and
they have never done one. So find someone that has done
this near you and can verify all the steps.
I think the same...
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 03:42 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST