E90Post
 


Extreme Power House
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > AUDIO/VIDEO + BLUETOOTH + Electronics/Alarm/Software > CD quality music from iDevice to processor/amp, no wires, no signal loss!



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      07-29-2014, 06:34 PM   #89
kaigoss69
Brigadier General
kaigoss69's Avatar
United_States
192
Rep
3,854
Posts

Drives: '08 335i
Join Date: Jul 2008
Location: JAX

iTrader: (6)

I've got an Air Enabler on the way, as well as an external USB DAC with "2VRMS" outputs. My goal is to eliminate the intermittent connection cut-outs I still get once in a while with the AEX, and to provide the MS-8 with a stronger input signal. The DAC was recommended to me on another forum. I'll report back once it's installed.

DAC:

http://www.amazon.com/gp/product/B00...?ie=UTF8&psc=1
__________________
Mobridge DA2 > JBL MS-8 > ARC XDi 600/4 > JBL Gti 408 Mids & Vifa OT19 Tweeters; PG Ti2 1600.5 > Morel HCW-10 & IDMax 15
Appreciate 0
      07-31-2014, 01:11 AM   #90
taibanl
Brigadier General
taibanl's Avatar
207
Rep
4,125
Posts

Drives: BMW
Join Date: Sep 2010
Location: NA

iTrader: (4)

Really wanna hear more about this DAC (in analog output mode)!
Appreciate 0
      07-31-2014, 09:20 PM   #91
kaigoss69
Brigadier General
kaigoss69's Avatar
United_States
192
Rep
3,854
Posts

Drives: '08 335i
Join Date: Jul 2008
Location: JAX

iTrader: (6)

So I received the Air Enabler today and was anxious to test it out so I hooked it up in my house using the supplied AC adapter, hooked up the iPhone over WiFi, and started playing some songs from Spotify, listening on my Klipsch cans connected to the DAC's 3.5 mm output. Well, let's just say I am not impressed. The connection dropped twice in 5 minutes, even though the phone was only a few feet away. The music cuts in and out, especially at the beginning of songs, and there is a lot of jitter. Then there is this constant static clicking noise, which is very low in volume, but definitely audible. The noise floor is also unacceptably high. AFurthermore, the lag - when pressing pause or switching songs - is very long, probably 2-4 seconds. The AEX does not have much lag at all, perhaps 1 second max. I have the other USB DAC on order so I will wait until it gets here and test it with the Air Enabler, but my hopes are not very high at this point...disappointed!
__________________
Mobridge DA2 > JBL MS-8 > ARC XDi 600/4 > JBL Gti 408 Mids & Vifa OT19 Tweeters; PG Ti2 1600.5 > Morel HCW-10 & IDMax 15
Appreciate 0
      08-01-2014, 06:36 PM   #92
kaigoss69
Brigadier General
kaigoss69's Avatar
United_States
192
Rep
3,854
Posts

Drives: '08 335i
Join Date: Jul 2008
Location: JAX

iTrader: (6)

Update: Got the DAC today and it too is a huge disappointment. Output volume is much lower than with the DAC that came with the Air Enabler. Can't listen 5 seconds without scratching or a complete drop-out. Very disappointing.
__________________
Mobridge DA2 > JBL MS-8 > ARC XDi 600/4 > JBL Gti 408 Mids & Vifa OT19 Tweeters; PG Ti2 1600.5 > Morel HCW-10 & IDMax 15
Appreciate 0
      08-01-2014, 07:36 PM   #93
taibanl
Brigadier General
taibanl's Avatar
207
Rep
4,125
Posts

Drives: BMW
Join Date: Sep 2010
Location: NA

iTrader: (4)

Quote:
Originally Posted by kaigoss69 View Post
The connection dropped twice in 5 minutes, even though the phone was only a few feet away. The music cuts in and out, especially at the beginning of songs, and there is a lot of jitter.
I don't have this problem - at all. Is it possible you have an iPhone issue since you reported same behavior with AEX?

Quote:
Originally Posted by kaigoss69 View Post
Then there is this constant static clicking noise, which is very low in volume, but definitely audible.
I HAVE seen this problem with certain DACs. I returned the UCA202 for this problem. I did not have it with the MUSE DAC (i have another muse model still wrapped that I want to try). I don't know much about DACs but it may be a function of asynchronous vs synchronous.


Quote:
Originally Posted by kaigoss69 View Post
The noise floor is also unacceptably high.
I don't have any perceptible noise floor, now with OEM HU, I do.

Quote:
Originally Posted by kaigoss69 View Post
AFurthermore, the lag - when pressing pause or switching songs - is very long, probably 2-4 seconds.
Firmware v 1.5 is latest and has LESS lag (still some). Contact Qui or hop on the website. Its not the easiest FW update but its workable.

Quote:
Originally Posted by kaigoss69 View Post
Update: Got the DAC today and it too is a huge disappointment. Output volume is much lower than with the DAC that came with the Air Enabler. Can't listen 5 seconds without scratching or a complete drop-out. Very disappointing.
That sucks - I can send you one of my MUSE to try.


EDIT: make sure you reset (via telnet app & commands) the volume from 70 to 90+%. It ships at 70% volume.



Regardless, if you have AEbler issues, contact Qui, he will work with you if its his product f-ing up.
Appreciate 0
      08-23-2014, 05:40 PM   #94
taibanl
Brigadier General
taibanl's Avatar
207
Rep
4,125
Posts

Drives: BMW
Join Date: Sep 2010
Location: NA

iTrader: (4)

Bump - did you ever do a firmware update as per my response above ^
Appreciate 0
      08-24-2014, 09:33 AM   #95
kaigoss69
Brigadier General
kaigoss69's Avatar
United_States
192
Rep
3,854
Posts

Drives: '08 335i
Join Date: Jul 2008
Location: JAX

iTrader: (6)

Quote:
Originally Posted by taibanl
Bump - did you ever do a firmware update as per my response above ^
Nope, they offered to send me a new unit but I decided to go back to the AEX. Even if a replacement unit had given me a perfect connection, I would not have been able to live with the delay.
__________________
Mobridge DA2 > JBL MS-8 > ARC XDi 600/4 > JBL Gti 408 Mids & Vifa OT19 Tweeters; PG Ti2 1600.5 > Morel HCW-10 & IDMax 15
Appreciate 0
      08-24-2014, 10:46 PM   #96
taibanl
Brigadier General
taibanl's Avatar
207
Rep
4,125
Posts

Drives: BMW
Join Date: Sep 2010
Location: NA

iTrader: (4)

Quote:
Originally Posted by kaigoss69
Quote:
Originally Posted by taibanl
Bump - did you ever do a firmware update as per my response above ^
Nope, they offered to send me a new unit but I decided to go back to the AEX. Even if a replacement unit had given me a perfect connection, I would not have been able to live with the delay.
As i said there is very little delay on new FW. HUGE difference. Oh well. Sorry if i steered you wrong.
Appreciate 0
      08-25-2014, 12:40 AM   #97
Sample
Private First Class
4
Rep
157
Posts

Drives: E90 335i
Join Date: Apr 2011
Location: US

iTrader: (6)

I came across this Sabrent Wifi Audio Receiver today. Powered by usb, outputs via 3.5mm, stream to it with airplay or dlna, and is only $30. I havent tried it, but the reviews seem ok. http://www.amazon.com/Sabrent-Receiv...dp/B00L26YDA4/
Appreciate 0
      08-26-2014, 06:07 PM   #98
kaigoss69
Brigadier General
kaigoss69's Avatar
United_States
192
Rep
3,854
Posts

Drives: '08 335i
Join Date: Jul 2008
Location: JAX

iTrader: (6)

Quote:
Originally Posted by taibanl View Post
As i said there is very little delay on new FW. HUGE difference. Oh well. Sorry if i steered you wrong.
No problem, it was worth a try. BTW, I was not happy with the DAC either, since its output was lower than the one I'm using now. I'm actually pretty happy with my AEX and FiiO DAC!
__________________
Mobridge DA2 > JBL MS-8 > ARC XDi 600/4 > JBL Gti 408 Mids & Vifa OT19 Tweeters; PG Ti2 1600.5 > Morel HCW-10 & IDMax 15
Appreciate 0
      08-26-2014, 08:24 PM   #99
Bicax
Second Lieutenant
6
Rep
206
Posts

Drives: 2010 BMW 335d (E91)
Join Date: Apr 2013
Location: Barcelona

iTrader: (0)

Kai, have you tried the FiiO X5? http://www.whathifi.com/fiio/x5/review

I'm amazed at the difference in sound quality between 16bit and 24bit tracks. I thought it wouldn't matter in a moving car, but you can really hear the difference.

I've been thinking about getting a FiiO X5 and plugging it directly to my Mosconi 6to8. The 64Gb on my SGS4 aren't enough to start storing hd music, and on top of that I'm having bluetooth connectivity issues with my phone (I get a frying sound when streaming music on every device I've tried - no comment).

The problem being that I would need to run a cable all the way from the trunk to the front to install the FiiO in a handy place as you can't control it via BT/WiFi I believe.
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 02:14 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST