E90Post
 


TNT Racewerks
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > BMW Coding > Coding Tool / NCS Expert Parameters Error



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      12-16-2017, 08:30 PM   #1
n2siast
Second Lieutenant
34
Rep
279
Posts

Drives: E93 335i M-SPORT
Join Date: Aug 2013
Location: Richmond, VA

iTrader: (9)

Coding Tool / NCS Expert Parameters Error

Just reloaded the entire suite of BMW Coding Tools and I'm having an error with the CIC module when attempting to modify values within BMW Coding Tool.

Everything works fine, until I hit the "show values" button, then get the attached error where it says, not all parameters are found, choose the right chassis & module.

If I don't hit the show values button, I can change the values and save the MAN File, but once I try to show the values, i get this error and can't save any of my changes.

Car is an 09 E93 with Nav

Anyone encounter this? Any remedy?

Thanks.
Attached Images
  
Appreciate 0
      12-19-2017, 08:54 PM   #2
Joe@TopGearSolutions
BimmerPost Supporting Vendor
Joe@TopGearSolutions's Avatar
United_States
160
Rep
814
Posts


Drives: 2009 335i M Sport
Join Date: Mar 2011
Location: Knoxville, TN

iTrader: (2)

Quote:
Originally Posted by n2siast View Post
Just reloaded the entire suite of BMW Coding Tools and I'm having an error with the CIC module when attempting to modify values within BMW Coding Tool.

Everything works fine, until I hit the "show values" button, then get the attached error where it says, not all parameters are found, choose the right chassis & module.

If I don't hit the show values button, I can change the values and save the MAN File, but once I try to show the values, i get this error and can't save any of my changes.

Car is an 09 E93 with Nav

Anyone encounter this? Any remedy?

Thanks.
Open the NETTODAT.TRC file in C:\NCSEXPER\WORK, scroll to the bottom and highlight SWT_ARABIC and everything after it (all of those values that showed up in red), then delete them and save/close the file. Go back to the tool, then reload the TRC file.

Or, you can just just NCS Dummy and you won't get those errors.
__________________
Click Here To Order | coding@topgearsolutions.com | Performance Parts Discount w/ Coding Purchase!

E & F Series Worldwide Coding | DVD in Motion, PPK, Alpina and MORE! | Click HERE, HERE,
HERE for some of our feedback !

Appreciate 0
      12-20-2017, 08:27 AM   #3
n2siast
Second Lieutenant
34
Rep
279
Posts

Drives: E93 335i M-SPORT
Join Date: Aug 2013
Location: Richmond, VA

iTrader: (9)

Quote:
Originally Posted by Joe@TopGearSolutions View Post
Open the NETTODAT.TRC file in C:\NCSEXPER\WORK, scroll to the bottom and highlight SWT_ARABIC and everything after it (all of those values that showed up in red), then delete them and save/close the file. Go back to the tool, then reload the TRC file.

Or, you can just just NCS Dummy and you won't get those errors.
Thanks, Joe. Will try your suggestion.

This appears in multiple modules. Never had this issue in the past, only recently with reloading the software and trying it on a recently purchased vehicle.
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 07:35 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST