E90Post
 


TNT Racewerks
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > BMW Coding > Requesting Cruise Control Coding



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      03-28-2019, 09:28 AM   #1
EktorGr
New Member
0
Rep
14
Posts

Drives: e90-320i
Join Date: Jan 2019
Location: Greece

iTrader: (0)

Requesting Cruise Control Coding

Hello everyone,

Does anyone have a guide or can guide me how to code cruise control on a BMW E90 e320i Pre-LCI ?

I got the SZL and i have the software required.


If it can be as detailed as possible would be really helpful !

Thank you !
Appreciate 0
      03-28-2019, 03:17 PM   #2
Sensible_
Colonel
510
Rep
2,514
Posts

Drives: 2008 E90
Join Date: Feb 2012
Location: London

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by EktorGr View Post
Hello everyone,

Does anyone have a guide or can guide me how to code cruise control on a BMW E90 e320i Pre-LCI ?

I got the SZL and i have the software required.


If it can be as detailed as possible would be really helpful !

Thank you !
What year is your car?
Appreciate 0
      03-28-2019, 03:34 PM   #3
EktorGr
New Member
0
Rep
14
Posts

Drives: e90-320i
Join Date: Jan 2019
Location: Greece

iTrader: (0)

It's 5/2005

No dynamic, just the plain cruise control
Appreciate 0
      03-28-2019, 05:49 PM   #4
Sensible_
Colonel
510
Rep
2,514
Posts

Drives: 2008 E90
Join Date: Feb 2012
Location: London

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by EktorGr View Post
It's 5/2005

No dynamic, just the plain cruise control
Ok fine.

Make SZL change then add $540 to VO/FA and code DSC,DME,KOMBI with Expert/Factory coding profile...
Appreciate 0
      03-29-2019, 03:02 AM   #5
EktorGr
New Member
0
Rep
14
Posts

Drives: e90-320i
Join Date: Jan 2019
Location: Greece

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Sensible_ View Post
Ok fine.

Make SZL change then add $540 to VO/FA and code DSC,DME,KOMBI with Expert/Factory coding profile...
So i add to VO $540.

Then i do FA_write to DSC, DME and KOMBI ? or something else ?
Appreciate 0
      03-29-2019, 08:15 AM   #6
Sensible_
Colonel
510
Rep
2,514
Posts

Drives: 2008 E90
Join Date: Feb 2012
Location: London

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by EktorGr View Post
Quote:
Originally Posted by Sensible_ View Post
Ok fine.

Make SZL change then add $540 to VO/FA and code DSC,DME,KOMBI with Expert/Factory coding profile...
So i add to VO $540.

Then i do FA_write to DSC, DME and KOMBI ? or something else ?
No you are adding 540 to you've vehicles FA in English VO. You do this by going into the FA screen in NCS, adding it manually $540 then go to the coding screen and execute job FA_WRITE to both CAS and FRM. Your VO is stored in CAS and FRM.

Once that's done, you code DSC, DME, KOMBI to default by executing SG_CODERIEN on each of those modules.

Use factory coding or Expert Profile for all.
Appreciate 0
      03-29-2019, 08:48 AM   #7
EktorGr
New Member
0
Rep
14
Posts

Drives: e90-320i
Join Date: Jan 2019
Location: Greece

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Sensible_ View Post
No you are adding 540 to you've vehicles FA in English VO. You do this by going into the FA screen in NCS, adding it manually $540 then go to the coding screen and execute job FA_WRITE to both CAS and FRM. Your VO is stored in CAS and FRM.

Once that's done, you code DSC, DME, KOMBI to default by executing SG_CODERIEN on each of those modules.

Use factory coding or Expert Profile for all.
Ok just one more question, how to code to default ?
Appreciate 0
      03-29-2019, 01:42 PM   #8
Sensible_
Colonel
510
Rep
2,514
Posts

Drives: 2008 E90
Join Date: Feb 2012
Location: London

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by EktorGr View Post
Quote:
Originally Posted by Sensible_ View Post
No you are adding 540 to you've vehicles FA in English VO. You do this by going into the FA screen in NCS, adding it manually $540 then go to the coding screen and execute job FA_WRITE to both CAS and FRM. Your VO is stored in CAS and FRM.

Once that's done, you code DSC, DME, KOMBI to default by executing SG_CODERIEN on each of those modules.

Use factory coding or Expert Profile for all.
Ok just one more question, how to code to default ?
Use an expert or factory coding profile and execute job SG_CODERIEN on each of those modules.
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 02:24 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST