E90Post
 


TNT Racewerks
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > BMW Coding > Easiest way to disable TPMS & Enable FTM



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      03-20-2019, 01:01 PM   #1
Insane435
Major
Insane435's Avatar
United_States
338
Rep
1,241
Posts

Drives: 435ix M Sport EWG
Join Date: Jul 2016
Location: Michigan

iTrader: (1)

Easiest way to disable TPMS & Enable FTM

Title states it. I have the Bimmergeeks KDCAN cable and want to know what is the easiest way for me to accomplish removing tpms and enabling ftm. I know I have to unplug the module.

Should I buy the bimmergeeks canned coding or is it worth it for me to E code the old fashioned way?
__________________
2014 EBII 435ix - Stage 2+ Dragy: 0-60 3.66
2020 MG M340ix - Stock Dragy: 0-60 3.82
2018 LBB X4M40i - Stock Dragy: 0-60 4.85
Appreciate 0
      03-20-2019, 02:30 PM   #2
D-Ros
New Member
6
Rep
28
Posts

Drives: 2011 328i
Join Date: Aug 2013
Location: MA

iTrader: (0)

Easiest - pay someone else to do it.
Cheapest - do it yourself using NCS Expert and NCS Dummy. The process is pretty well documented.
Appreciate 0
      03-20-2019, 03:14 PM   #3
Insane435
Major
Insane435's Avatar
United_States
338
Rep
1,241
Posts

Drives: 435ix M Sport EWG
Join Date: Jul 2016
Location: Michigan

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by D-Ros View Post
Easiest - pay someone else to do it.
Cheapest - do it yourself using NCS Expert and NCS Dummy. The process is pretty well documented.
Fair enough. How difficult is it to pick up on this type of coding. I have done f chassis coding but i understand e is much different.
Appreciate 0
      03-20-2019, 04:33 PM   #4
D-Ros
New Member
6
Rep
28
Posts

Drives: 2011 328i
Join Date: Aug 2013
Location: MA

iTrader: (0)

It's not that difficult to pick up coding for the E9x series. The hardest part is gathering the information and the software tools. There are tons of threads.
Appreciate 0
      03-20-2019, 05:19 PM   #5
LMB335IS
Sua Sponte
LMB335IS's Avatar
United_States
1223
Rep
2,786
Posts

Drives: 2013 LMB 335is
Join Date: May 2008
Location: FOB FL

iTrader: (20)

Garage List
2013 BMW 335is  [8.84]
Quote:
Originally Posted by Insane435 View Post
Title states it. I have the Bimmergeeks KDCAN cable and want to know what is the easiest way for me to accomplish removing tpms and enabling ftm. I know I have to unplug the module.

Should I buy the bimmergeeks canned coding or is it worth it for me to E code the old fashioned way?
https://www.e90post.com/forums/showp...7&postcount=39

Follow this. It's a step by step. I've used it dozens of times and it works.
__________________

335is/DCT-M3 GTS software-M3 drivetrain-M3 GWS-KOMBI-DSC-SZL/MHD/BQ Tuning IG@ClustersandCoding
Appreciate 0
      03-20-2019, 07:17 PM   #6
nsjames
Brigadier General
2388
Rep
4,308
Posts

Drives: 08 328xi Touring
Join Date: May 2017
Location: ohio

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by LMB335IS View Post
https://www.e90post.com/forums/showp...7&postcount=39

Follow this. It's a step by step. I've used it dozens of times and it works.
this.

I did it successfully a few weeks ago when my RDC unit checked out due to corrosion.

strangely it was the only module back there with a damaged harness, and there were 0 signs of water intrusion. No tracking, no stains, nothing.

I think RDCs just suck.
Appreciate 0
      03-21-2019, 07:41 AM   #7
D-Ros
New Member
6
Rep
28
Posts

Drives: 2011 328i
Join Date: Aug 2013
Location: MA

iTrader: (0)

https://www.bimmergeeks.net/downloads
Appreciate 0
      03-28-2019, 08:41 AM   #8
Insane435
Major
Insane435's Avatar
United_States
338
Rep
1,241
Posts

Drives: 435ix M Sport EWG
Join Date: Jul 2016
Location: Michigan

iTrader: (1)

so with the bimmergeeks canned coding, i assume i still have to unplug the rdc correct?
__________________
2014 EBII 435ix - Stage 2+ Dragy: 0-60 3.66
2020 MG M340ix - Stock Dragy: 0-60 3.82
2018 LBB X4M40i - Stock Dragy: 0-60 4.85
Appreciate 0
      03-28-2019, 07:52 PM   #9
Insane435
Major
Insane435's Avatar
United_States
338
Rep
1,241
Posts

Drives: 435ix M Sport EWG
Join Date: Jul 2016
Location: Michigan

iTrader: (1)

I bought the bimmergeek coding app and disabled TPMS. Very easy. However, my FTM isnt enabling. I added it in the coding menus, but it didnt do anything for me. Was i not supposed to disable all 3 TPMS options?
__________________
2014 EBII 435ix - Stage 2+ Dragy: 0-60 3.66
2020 MG M340ix - Stock Dragy: 0-60 3.82
2018 LBB X4M40i - Stock Dragy: 0-60 4.85
Appreciate 0
      03-29-2019, 08:44 AM   #10
D-Ros
New Member
6
Rep
28
Posts

Drives: 2011 328i
Join Date: Aug 2013
Location: MA

iTrader: (0)

Did you reset FTM? Car stopped, engine on, select Reset in the iDrive menu.
Appreciate 0
      03-29-2019, 09:17 AM   #11
Insane435
Major
Insane435's Avatar
United_States
338
Rep
1,241
Posts

Drives: 435ix M Sport EWG
Join Date: Jul 2016
Location: Michigan

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by D-Ros View Post
Did you reset FTM? Car stopped, engine on, select Reset in the iDrive menu.
It wont let me reset. It still says TPM malfunction on that screen. Its like FTM isnt even enabled.
__________________
2014 EBII 435ix - Stage 2+ Dragy: 0-60 3.66
2020 MG M340ix - Stock Dragy: 0-60 3.82
2018 LBB X4M40i - Stock Dragy: 0-60 4.85
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 07:23 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST