E90Post
 


Extreme Powerhouse
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > BMW E90/E92/E93 3-series General Forums > Regional Forums > UK > Car shaking on cold start



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      12-06-2020, 05:05 AM   #1
mikeywarduk
Private First Class
1
Rep
101
Posts

Drives: Bmw 320d
Join Date: Feb 2019
Location: Worcestershire

iTrader: (0)

Car shaking on cold start

Anybody got any advice my cars start shaking/missing when I first start it it's been fine over the summer it's a e90 320d I've changed the glow plugs and module but it's still doing it and not got any faults do the injector valves look right
Attached Images
  
Appreciate 0
      12-08-2020, 04:06 PM   #2
mikeywarduk
Private First Class
1
Rep
101
Posts

Drives: Bmw 320d
Join Date: Feb 2019
Location: Worcestershire

iTrader: (0)

Anybody help also the cars started smelling of diesel when it's first started aswell
Appreciate 0
      12-08-2020, 05:32 PM   #3
E60525d
Major
E60525d's Avatar
United Kingdom
193
Rep
1,404
Posts

Drives: 330d M Sport LCI
Join Date: Mar 2010
Location: UK

iTrader: (0)

Check for codes using ISTA. I've had it before where the mobile apps are not as accurate.
Appreciate 0
      12-09-2020, 02:09 AM   #4
mikeywarduk
Private First Class
1
Rep
101
Posts

Drives: Bmw 320d
Join Date: Feb 2019
Location: Worcestershire

iTrader: (0)

I haven't got ista I've checked it using delphi on the laptop and their is no codes it started fine this morning when the temp outside was +6.5 and it was dry don't sure if its doing it when it's damp
Appreciate 0
      12-09-2020, 03:02 AM   #5
rasa bmw
Lieutenant Colonel
210
Rep
1,905
Posts

Drives: space grey 640d sport e90 330d
Join Date: Jul 2017
Location: northumberland

iTrader: (0)

could be start of dpf clogging..take it for a good drive..also get coolant temps checked,,need proper diagnostic,,like said ista etc
Appreciate 0
      12-11-2020, 12:40 AM   #6
mikeywarduk
Private First Class
1
Rep
101
Posts

Drives: Bmw 320d
Join Date: Feb 2019
Location: Worcestershire

iTrader: (0)

Checked the coolant temp and I'm getting 87 degrees is that about right or to low
Appreciate 0
      12-15-2020, 01:20 PM   #7
mikeywarduk
Private First Class
1
Rep
101
Posts

Drives: Bmw 320d
Join Date: Feb 2019
Location: Worcestershire

iTrader: (0)

I've changed the injectors as I thought it was that but the car is still missing and shaking on cold start up any other ideas or help
Appreciate 0
      12-17-2020, 03:52 AM   #8
rasa bmw
Lieutenant Colonel
210
Rep
1,905
Posts

Drives: space grey 640d sport e90 330d
Join Date: Jul 2017
Location: northumberland

iTrader: (0)

yeh,,as said,,codes read from a reliable tool,,like ista,,going round in circles throwing money at it otherwise
Appreciate 1
E60525d192.50
      12-17-2020, 01:49 PM   #9
mikeywarduk
Private First Class
1
Rep
101
Posts

Drives: Bmw 320d
Join Date: Feb 2019
Location: Worcestershire

iTrader: (0)

OK thanks for the reply I will have to find someone with ista local to me
Appreciate 0
      12-20-2020, 04:52 AM   #10
mikeywarduk
Private First Class
1
Rep
101
Posts

Drives: Bmw 320d
Join Date: Feb 2019
Location: Worcestershire

iTrader: (0)

Checked the injectors with inpa does this look OK
Attached Images
 
Appreciate 0
      12-20-2020, 09:42 AM   #11
MrSweet1991
Captain
MrSweet1991's Avatar
89
Rep
783
Posts

Drives: BMW E90 330D M Sport
Join Date: Apr 2017
Location: West Midlands

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by mikeywarduk View Post
Checked the injectors with inpa does this look OK
3 and 4 don't look great, middle is perfect case and numbers 1 and 2 are good, but 3 and 4 are off a bit. Did you code the new injectors?
Appreciate 0
      12-20-2020, 10:10 AM   #12
mikeywarduk
Private First Class
1
Rep
101
Posts

Drives: Bmw 320d
Join Date: Feb 2019
Location: Worcestershire

iTrader: (0)

Thanks for the reply yeah I've coded the injectors in would 3 and 4 cause it to missfire and shake on start up
Appreciate 0
      12-20-2020, 10:47 AM   #13
MrSweet1991
Captain
MrSweet1991's Avatar
89
Rep
783
Posts

Drives: BMW E90 330D M Sport
Join Date: Apr 2017
Location: West Midlands

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by mikeywarduk View Post
Thanks for the reply yeah I've coded the injectors in would 3 and 4 cause it to missfire and shake on start up
I'm not entirely sure, what may be a good idea would be to use one of ISTA's service functions to do the "smooth running control" I think it's called. There's YouTube videos showing the procedure as well I'm sure. J0K3r5 has all the software posted in the coding section so you can download for free
Appreciate 0
      01-03-2021, 10:37 AM   #14
mikeywarduk
Private First Class
1
Rep
101
Posts

Drives: Bmw 320d
Join Date: Feb 2019
Location: Worcestershire

iTrader: (0)

The car has been mapped and the egr valve has been deleted could this cause the missing when cold in winter months
Appreciate 0
      01-04-2021, 05:41 AM   #15
J0K3R5
First Lieutenant
J0K3R5's Avatar
Vatican City State
331
Rep
387
Posts

Drives: BMW
Join Date: Oct 2016
Location: In a deep hole

iTrader: (0)

https://www.e90post.com/forums/showt...9#post25620139
__________________
Help yourself Software part II, read post 1 : https://www.e90post.com/forums/showt...7#post27890067
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 12:30 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST