E90Post
 


Coby Wheel
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > ConnectedDrive / I-Drive / Navigation Related Discussion > BMW E92 CIC iDrive restarting every 90sec



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      06-28-2020, 12:00 PM   #1
Kraiden
New Member
Kraiden's Avatar
Netherlands
2
Rep
15
Posts

Drives: 2010 E92 LCI M Sport
Join Date: Jan 2018
Location: The Netherlands

iTrader: (0)

BMW E92 CIC iDrive restarting every 90sec

Hello,

I just wanted to post a solution that worked for me personally to the CIC iDrive restarting problem I had.

The problem: On my BMW E92 LCI 2010 model my iDrive suddenly began restarting every 90 - 120 seconds. When it finished restarting music, aux, radio, navi worked like normal again, until 90-120 seconds later it would restart again. This continued endlessly.

Solution: Defect optic fiber cable.
Replace cable (it has an orange color). For me it solved the problem.

Just posting this for people who might have this problem and are looking for a solution, it might just that you have a broken fiber cable also.
Appreciate 0
      11-30-2021, 07:58 AM   #2
narvp
New Member
narvp's Avatar
0
Rep
8
Posts

Drives: BMW E92 335d
Join Date: Nov 2021
Location: Telford (UK)

iTrader: (0)

Garage List
2008 BMW 335d  [0.00]
Hi Kraiden,

Where was your defect optic fibre cable located?

My CIC Pro Nav iDrive keeps restarting after start up and on the odd journey it would randomly restart numerous times.

My Logic 7 system, DAB, FM/AM, External Audio, Music Collection, CD/DVD, NAV and Bluetooth Talk all work perfectly fine so I'm not sure if its a module in the MOST.

What would you recommend?

Thanks
Appreciate 0
      11-30-2021, 11:16 AM   #3
opjose
Major
opjose's Avatar
208
Rep
1,292
Posts

Drives: 335xi
Join Date: May 2016
Location: Md

iTrader: (0)

The fiber cable provides no electrical signal to the CIC. As such it is unlikely to affect rebooting.

It is more likely that he inadvertently cured an electrical connection issue while working on the fiber loop.

A broken fiber loop should have resulted in no sound, but not reboots.
Appreciate 0
      12-03-2021, 01:00 PM   #4
Kraiden
New Member
Kraiden's Avatar
Netherlands
2
Rep
15
Posts

Drives: 2010 E92 LCI M Sport
Join Date: Jan 2018
Location: The Netherlands

iTrader: (0)

Hi,

I haven't visited this forum in a while hence my late reply.
It turned out the cable wasn't the solution, because the problem came back after two weeks.
Unplugging HD didn't work for me, kept rebooting.
However, I got the CIC iDrive software updated and that seemed to fix the problem, no more reboots.
I did not do it myself, a company here in the area did it for me (Not BMW self).

Last edited by Kraiden; 12-03-2021 at 01:06 PM..
Appreciate 0
      12-06-2021, 04:26 AM   #5
narvp
New Member
narvp's Avatar
0
Rep
8
Posts

Drives: BMW E92 335d
Join Date: Nov 2021
Location: Telford (UK)

iTrader: (0)

Garage List
2008 BMW 335d  [0.00]
Quote:
Originally Posted by Kraiden View Post
Hi,

I haven't visited this forum in a while hence my late reply.
It turned out the cable wasn't the solution, because the problem came back after two weeks.
Unplugging HD didn't work for me, kept rebooting.
However, I got the CIC iDrive software updated and that seemed to fix the problem, no more reboots.
I did not do it myself, a company here in the area did it for me (Not BMW self).
I think this may be the case for me.

Thanks for responding
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 08:28 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST