E90Post
 


TNT Racewerks
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > BMW Coding > ISTA can't connect to car



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      07-01-2019, 05:37 PM   #1
JC70e90
Enlisted Member
United_States
2
Rep
32
Posts

Drives: Bmw 335i
Join Date: Mar 2019
Location: Mason Ohio

iTrader: (0)

ISTA can't connect to car

I have the program installed and when I try to connect to the car it thinks for awhile and then comes back with an error message- Unable to connect check configuration. I have updated my USB driver. I changed the port settings but still can't get it to work. Ediabas cable is selected in VCI config. Ignition on engine off. Cable is USB to obd2 works with MHD. Am I missing something, or is it a shit cable?
Appreciate 0
      07-01-2019, 09:22 PM   #2
ctuna
Major General
898
Rep
9,202
Posts

Drives: 325xi 06 wagon MT
Join Date: Jan 2010
Location: Santa Cruz, Ca

iTrader: (0)

Did you set up standard tools and get Inpa working first?
Appreciate 0
      07-01-2019, 09:34 PM   #3
JC70e90
Enlisted Member
United_States
2
Rep
32
Posts

Drives: Bmw 335i
Join Date: Mar 2019
Location: Mason Ohio

iTrader: (0)

I had it remote installed paid a guy on eBay, I don't remember anything about inpa or standard tools.
Appreciate 0
      07-01-2019, 09:43 PM   #4
ctuna
Major General
898
Rep
9,202
Posts

Drives: 325xi 06 wagon MT
Join Date: Jan 2010
Location: Santa Cruz, Ca

iTrader: (0)

These are not programs you just download and they work.
They require some PC knowledge and the ability to follow
instructions exactly.
Is Inpa still working?
The are some quite specific instructions for setting up Ista d once
Standard tools (INPA)is workng.
You have to unzip Ista D move it to the correct folder . OPenit drop
the software key in and select the proper Interface.

It also requires Netframework 4.7 or better installed on the PC
with all the C++versions up to date. And you should have windows
7 to 10 with at least 50gb of free disk space
Attached Images
 

Last edited by ctuna; 07-01-2019 at 10:19 PM..
Appreciate 0
      07-01-2019, 11:05 PM   #5
socalcoding
Private
11
Rep
83
Posts

Drives: BMW M3
Join Date: May 2019
Location: San Diego

iTrader: (0)

Do not trust eBay vendors with installs. The amount of remote sessions where people have said they had someone from eBay install their software and it doesn't work is insane. I'd recommend bimmergeeks install, it's going to be really hard to tell exactly why yours isn't working so I'd recommend starting with a fresh install.
Appreciate 0
      07-02-2019, 03:22 PM   #6
JC70e90
Enlisted Member
United_States
2
Rep
32
Posts

Drives: Bmw 335i
Join Date: Mar 2019
Location: Mason Ohio

iTrader: (0)

I got it to work by changing the com port to 1 instead of 9. still wonder if these are the correct settings , but at least its working
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 05:05 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST