E90Post
 


Extreme Power House
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > NA Engine (non-turbo) / Drivetrain / Exhaust Modifications > Cylinder 5 injector problems/missfire



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-09-2018, 01:14 PM   #1
Jacksmart123
New Member
0
Rep
7
Posts

Drives: Bmw e93 325i
Join Date: Jan 2018
Location: County Durham

iTrader: (0)

Cylinder 5 injector problems/missfire

Hi guys new to this forum, Iím having real trouble solving a problem with my e93 325i n53 2008. The car has cold start problems and misfires on cylinder 5. Turn it off and on again and itís okay. Hiccups a little bit between 2/4K after that goes like stink. Iíve replaced plugs and coils and no difference, I bought INPA and read the rough running and injector 5 was in the red. So Iíve changed it and coded it in. And itís still in the red! I clear the faults it runs great then 5 seconds later back to lump idle. When warm it runs okay , little bit of a lumpy idle but nothing major. Now Iím getting a code from inpa for the fuel pressure sensor positive to short? Could this be my problem? Surely it would affect all injectors not just 5? Really stuck. Thanks jack.
Appreciate 0
      02-09-2018, 02:05 PM   #2
Phil325i
Colonel
Phil325i's Avatar
United Kingdom
197
Rep
2,283
Posts

Drives: E92 325i MSport Coupe
Join Date: Apr 2012
Location: UK South East

iTrader: (1)

Garage List
Sounds like the injector has been leaking. Sad to say a faulty injector will wreck the others in that bank so you'll probably need to replace injectors 4 and 6 too (if you can't afford all six).
__________________
E92 pre-LCI 325i - Ohlins R&T; H&R spacers; M3 strut brace; Swift thrust sheets; BMS clutch stop; BMS CDV; RE g/box mounts; Saikoumichi OCC; K&N; Cyba scoops; BMW Perf Exhaust; M3 rear spoiler; Recaro Sportster CSs; M3 white dash LEDs; LED Angels; LED side repeaters; BMW Perf black grille; CSL reps; SSDD carbon diffuser; Monster Wrap black roof/clear front
Appreciate 0
      02-09-2018, 04:10 PM   #3
Jacksmart123
New Member
0
Rep
7
Posts

Drives: Bmw e93 325i
Join Date: Jan 2018
Location: County Durham

iTrader: (0)

Thank you for the reply, the values in inpa show injector 4 and 6 are very good on idle but 5 is well high on idle then goes steady when holding revs, Iím getting various codes, the ones that keep popping up are pre cat bank 2 , post cat bank 2 , fuel pressure sensor short , but now Iíve cleared them see what comes back up in the morning and Iíll report back!
Appreciate 0
      02-09-2018, 06:16 PM   #4
W37V
[Oo=||=oO]
No_Country
567
Rep
1,643
Posts

Drives: Car
Join Date: Aug 2014
Location: Location

iTrader: (0)

Your car has high pressure fuel pump due to it being DI (n53). I am not familiar with HPFP failure symptoms, but they should be the same as on 335. Look into it, as it could be a possible issue.
Appreciate 0
      02-10-2018, 05:17 PM   #5
Jacksmart123
New Member
0
Rep
7
Posts

Drives: Bmw e93 325i
Join Date: Jan 2018
Location: County Durham

iTrader: (0)

Well I think I may have found the fault, injector is running as it should now I think anyway, still getting codes and cold start problems not as bad, the fuel trim bank 2 is negative -8 and -30%!!!!! Which isnít good, getting code for 02 sensors and fuel sensor 29f3 which apparently is low fuel pressure sensor electrical. So going to replace this sensor and see what happens!
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 02:35 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST