E90Post
 


TNT Racewerks
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > AUDIO/VIDEO + BLUETOOTH + Electronics/Alarm/Software > Intermittent sound problems. No sound from speakers (again, sorry)



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      09-13-2019, 10:48 PM   #1
Ballistacold
New Member
0
Rep
11
Posts

Drives: 2007 335xi
Join Date: Aug 2019
Location: Rock Springs, WY

iTrader: (0)

Intermittent sound problems. No sound from speakers (again, sorry)

Hi all.
I'm having intermittent audio issues.
2007 335xi logic 7
I have the protool and cable and everything, not certain where to scan for codes.

No sound at all from any speakers most of the time. Maybe 1 out of 7 or 8 drives around the sound will work and work fine until the car is shutoff again. Then most likely no sound again.

Head unit was faded so replaced with an eonon. - no sound
Replaced logic 7 amp - no sound.
Amp has power and ground.
Fiber optic is flashing red at amp.
Fiber optic is flashing red under the dash.

Not sure what the diagnostic procedure is or what module to check for codes at the least? I've read the new amp needs to be coded or firmware updated? Maybe the amp was fine and it was a problem elsewhere?

Any ideas? I know this is common but I'm a bit slow lol. Thanks.
Appreciate 0
      09-14-2019, 01:32 AM   #2
ctuna
Major General
963
Rep
9,439
Posts

Drives: 325xi 06 wagon MT
Join Date: Jan 2010
Location: Santa Cruz, Ca

iTrader: (0)

Do you have the fiberoptic adapter that converts the Eonon output
from analog to fiberoptics to feed the L7 amp if you are going to keep
it.

Hows your battery voltage and your alternator output.

If you have an aftermarket head unit you may diagnostics
might be confusing.

Last edited by ctuna; 09-14-2019 at 01:38 AM..
Appreciate 0
      09-14-2019, 12:22 PM   #3
Ballistacold
New Member
0
Rep
11
Posts

Drives: 2007 335xi
Join Date: Aug 2019
Location: Rock Springs, WY

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by ctuna View Post
Do you have the fiberoptic adapter that converts the Eonon output
from analog to fiberoptics to feed the L7 amp if you are going to keep
it.

Hows your battery voltage and your alternator output.

If you have an aftermarket head unit you may diagnostics
might be confusing.
Yes I have the eonon fiber optic box and it is all hooked up, I believe properly. Wasn't much to it besides a few wires and the fiber optic plug came right out of the radio and plugged into the eonon box without issue.

Battery voltage seems fine. 12.6ish. Battery charger is on the car also.

I still have the factory unit to swap back, but the results were the same with both. No sound. (That's assuming I got the eonon installed correctly, it would be pretty hard not to but it's possible)
Appreciate 0
      09-14-2019, 01:39 PM   #4
Ballistacold
New Member
0
Rep
11
Posts

Drives: 2007 335xi
Join Date: Aug 2019
Location: Rock Springs, WY

iTrader: (0)

If the fiber optic under the dash is flashing red on that test port, then the most fiber circuit should be complete?
Just checked again and have power on the red/white wire and ground on the brown wire at the amp connection. As well as the red flashing light there too.

Just unsure on what the next diagnostic step is. Most posts and videos involve the most fiber optic circuits and it would appear it is functioning properly from the bit I know.
Appreciate 0
      09-14-2019, 01:47 PM   #5
Ballistacold
New Member
0
Rep
11
Posts

Drives: 2007 335xi
Join Date: Aug 2019
Location: Rock Springs, WY

iTrader: (0)

I've got a yellow and a red led flashing slowly at the back of both amps at the same time. Maybe 2 secs on 2 secs off on both.
Appreciate 0
      09-14-2019, 06:58 PM   #6
ctuna
Major General
963
Rep
9,439
Posts

Drives: 325xi 06 wagon MT
Join Date: Jan 2010
Location: Santa Cruz, Ca

iTrader: (0)

Is there other stuff still in the Most Loop like a TCU , Mulf or
Sat Module.
With and aftermarket head unit you can remove all that stuff
since you are not using it anyway . Minimum configuration
would be Eonon to adapter to amp.

Or bypass the other modules with Most jumpers or by rerouting
at the Most Hub.
Appreciate 0
      09-14-2019, 07:02 PM   #7
ctuna
Major General
963
Rep
9,439
Posts

Drives: 325xi 06 wagon MT
Join Date: Jan 2010
Location: Santa Cruz, Ca

iTrader: (0)

Logic 7
https://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=1056432
http://www.bmwlogicseven.com/?p=3837
http://www.bmwgm5.com/
https://www.e90post.com/forums/showt...5#post24455335
http://www.e90post.com/forums/attach...2&d=1260829447
http://www.google.fr/url?sa=t&rct=j&...slMu2A&cad=rjt
https://www.bmwgm5.com/Logic7_E90_91_92_93.htm
http://www.bimmerfest.com/forums/sho...d.php?t=982666


http://www.e90post.com/forums/attach...1&d=1209780605
Most
http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=727663
http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=347222
https://www.google.com/search?q=BMW+...VCkMqy2aCK09M:
http://www.1addicts.com/forums/showt...php?p=19256760
https://www.teacremotes.com/bmwgm5/
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 11:53 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2019, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST