E90Post
 


Extreme Powerhouse
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > BMW Coding > Ediabas.ini settings for most



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      04-17-2021, 04:45 PM   #1
EvaBmw
Second Lieutenant
62
Rep
232
Posts

Drives: Bmw e90
Join Date: Feb 2019
Location: Australia

iTrader: (0)

Ediabas.ini settings for most

Hi Guys,
Does anybody know what settings to change in the ediabas.ini file to enable MOST (icom B) for flashing? Have changed the settings to enable icom but I'm struggling to find the setting to enable MOST.
Appreciate 0
      04-18-2021, 08:44 PM   #2
EvaBmw
Second Lieutenant
62
Rep
232
Posts

Drives: Bmw e90
Join Date: Feb 2019
Location: Australia

iTrader: (0)

Anybody?
Appreciate 0
      04-18-2021, 10:04 PM   #3
ctuna
Lieutenant General
1326
Rep
11,116
Posts

Drives: 325xi 06 wagon MT
Join Date: Jan 2010
Location: Santa Cruz, Ca

iTrader: (0)

I don't believe there is one . It should be taken care of with Icom.
Never heard anybody even ask this question.
Also the issue with Icom not working over K/D can is K/D can is unstable
with high speed. And contains no buffer circuitry.

https://www.bimmerforums.com/forum/s...-P-actually-do

descriptions of the cables are in the above thread.

"An ICOM switches between ADS, dual K-Line, K-CAN, DCAN, MOST, and Ethernet automatically; and supports them all." From the above link

Last edited by ctuna; 04-18-2021 at 10:15 PM..
Appreciate 1
EvaBmw61.50

      04-18-2021, 10:57 PM   #4
EvaBmw
Second Lieutenant
62
Rep
232
Posts

Drives: Bmw e90
Join Date: Feb 2019
Location: Australia

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by ctuna View Post
I don't believe there is one . It should be taken care of with Icom.
Never heard anybody even ask this question.
Also the issue with Icom not working over K/D can is K/D can is unstable
with high speed. And contains no buffer circuitry.

https://www.bimmerforums.com/forum/s...-P-actually-do

descriptions of the cables are in the above thread.

"An ICOM switches between ADS, dual K-Line, K-CAN, DCAN, MOST, and Ethernet automatically; and supports them all." From the above link
Thanks ctuna. I found some more info after searching that forum. Seems like you need to change the remote.ini file and specify which bus system you want to use. I'll have a play around with those settings.

https://www.bimmerforums.com/forum/s...T-WINKFP-et-al
Appreciate 0
      04-19-2021, 01:33 AM   #5
ctuna
Lieutenant General
1326
Rep
11,116
Posts

Drives: 325xi 06 wagon MT
Join Date: Jan 2010
Location: Santa Cruz, Ca

iTrader: (0)

Looks like the pay for it factory setup that the BMW shops must use
to connect to there master service database =Isis .
I don't think a lot of that applys to the home use PC setups.
At least the first entry does.
The second one looks like it might work.
I don't think that many people have and Icom.

You might find these of some value
diagnostic manual ista/inpa
https://www.google.com/url?sa=t&rct=...xo19teM9vkTF-C
https://www.google.com/url?sa=t&rct=...7x8H3pN8h1fMuF
https://bimmerprofs.com/diagnostics-inpa-part-1/
https://www.google.com/url?sa=t&rct=...lkXEhlQYy4i9Nb
https://www.bimmerforums.com/forum/s...-P-actually-do
https://www.bimmerfest.com/forums/at...1&d=1590283589
https://www.google.com/url?sa=t&rct=...kBbC27TJLX3BGe
https://www.google.com/url?sa=t&rct=...WekqhcC6hsgK2c
primary links
https://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=1681573
https://www.nathansbmwworkshop.com/b...or-dean-videos
ista problems
https://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=1661945
https://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=1581663

Icom is suppose to auto switch when needed according to the first article.

Last edited by ctuna; 04-19-2021 at 01:42 AM..
Appreciate 0
      04-19-2021, 02:17 AM   #6
EvaBmw
Second Lieutenant
62
Rep
232
Posts

Drives: Bmw e90
Join Date: Feb 2019
Location: Australia

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by ctuna View Post
Looks like the pay for it factory setup that the BMW shops must use
to connect to there master service database =Isis .
I don't think a lot of that applys to the home use PC setups.
At least the first entry does.
The second one looks like it might work.
I don't think that many people have and Icom.

You might find these of some value
diagnostic manual ista/inpa
https://www.google.com/url?sa=t&rct=...xo19teM9vkTF-C
https://www.google.com/url?sa=t&rct=...7x8H3pN8h1fMuF
https://bimmerprofs.com/diagnostics-inpa-part-1/
https://www.google.com/url?sa=t&rct=...lkXEhlQYy4i9Nb
https://www.bimmerforums.com/forum/s...-P-actually-do
https://www.bimmerfest.com/forums/at...1&d=1590283589
https://www.google.com/url?sa=t&rct=...kBbC27TJLX3BGe
https://www.google.com/url?sa=t&rct=...WekqhcC6hsgK2c
primary links
https://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=1681573
https://www.nathansbmwworkshop.com/b...or-dean-videos
ista problems
https://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=1661945
https://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=1581663

Icom is suppose to auto switch when needed according to the first article.
Yes you're right. I have just had play with my old RAD2. If you use the itool Radar interface, all you have to do is change the EDIABAS.INI file.

I changed one setting under CONFIGURATION. Change INTERFACE=stdobd to INTERFACE= REMOTE

Then further down in that file i put the IP address of the icom as shown in itool radar, then i was able to connect to the car (tested with inpa first) reprogrammed the rad2 no problems.
Thanks for the responses ctuna.
Appreciate 0
      04-19-2021, 12:01 PM   #7
ctuna
Lieutenant General
1326
Rep
11,116
Posts

Drives: 325xi 06 wagon MT
Join Date: Jan 2010
Location: Santa Cruz, Ca

iTrader: (0)

Somehow I though most of the downloads , at least the old ones , came defaulted
to Icom.
Appreciate 0
      04-27-2021, 08:21 PM   #8
mike5124
Private
mike5124's Avatar
United_States
11
Rep
57
Posts

Drives: 2006 BMW 325i (E90)
Join Date: Feb 2020
Location: Greater New York Area

iTrader: (0)

Garage List
2006 BMW 325i  [0.00]
Quote:
Originally Posted by EvaBmw View Post
Hi Guys,
Does anybody know what settings to change in the ediabas.ini file to enable MOST (icom B) for flashing? Have changed the settings to enable icom but I'm struggling to find the setting to enable MOST.
Download iTool Rader and EasyConnect (PM me if you need these files, you can probably find them in the MEGA Software post, iToolRadar needs to be in your Program Files folder on Windows)

Start up iTool Radar and Reserve the ICOM slot

Use EasyConnect after iTool to select the MOST bus ASYNC setting and LOCK ICOM (this will change your edibas.ini file to the correct settings for ICOM A+B)

Continue with WinKFP, it should work perfectly now.
Appreciate 1
EvaBmw61.50

Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 06:20 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2021, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST