E90Post
 


GetBMWParts
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > BMW Coding > Instrument Cluster - MPG, Gas Gauge, Tach do not work



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      02-27-2015, 09:02 PM   #23
hpman83
Registered
0
Rep
1
Posts

Drives: 320d e92
Join Date: Mar 2014
Location: barcelona

iTrader: (0)

hello guys,

i have the same problem, but i only have the obd cable, without any software.

what do i have to download to have the ncsexpert with updated daten files?

thanks,

Antonio
Appreciate 0
      08-14-2015, 10:10 PM   #24
gabaro
New Member
0
Rep
18
Posts

Drives: 2006 e90 325i
Join Date: Jul 2015
Location: Panama

iTrader: (0)

Hi guys can someone please send me a step by step on how to resolve this issue? i downloaded V56 yesterday and updated some modules including this kombi one. Now my gauges are dead. I have read several posts now and some say to download the latest daten (which i should have now) and others to recode adding a blank.MAN file using NCS expert. I have no clue how to use NCS expert... please help my its freaking me out having no gauges!
Appreciate 0
      08-15-2015, 03:51 PM   #25
Sensible_
Lieutenant Colonel
332
Rep
1,907
Posts

Drives: 2008 E90
Join Date: Feb 2012
Location: London

iTrader: (1)

Simply recode KOMBI to the vehicle order using expert mode profile in ncsexpert.

It's very simple, just google coding modules to default with expert mode or something like that.
Appreciate 0
      08-15-2015, 03:59 PM   #26
Sensible_
Lieutenant Colonel
332
Rep
1,907
Posts

Drives: 2008 E90
Join Date: Feb 2012
Location: London

iTrader: (1)

Checkout the PDF here...

http://www.**************/showthread...rtmode-profile

Replace stars with:

bmw coding.com

No spaces. Stupid forum rules don't like that site for some reason.
Appreciate 0
      10-14-2015, 01:19 PM   #27
ssshake
Second Lieutenant
Canada
9
Rep
269
Posts

Drives: 328i coupe 2009
Join Date: Aug 2014
Location: Waterloo

iTrader: (0)

I noticed on my buddy's 2011 e90 his instrument cluster LCD has larger fonts for things like MPG than my 2009. Anyone know if this is programmable. The cluster seems like the same part to me.
Appreciate 0
      09-22-2017, 04:44 PM   #28
DidYouKnow
Registered
0
Rep
3
Posts

Drives: 2006 330XI
Join Date: Sep 2017
Location: Colorado Springs

iTrader: (0)

Can someone link me to the right Daten files for a 2006 330XI, CIC IDRIVE?

I did the same thing as all of you, but I donít know if the files need to be newest, or if newest is too new. Or even where to get them. I tried a Mega.nz repo but I ran out of bandwidth and I donít want the server to timout and bonk me.
Appreciate 0
      09-22-2017, 04:44 PM   #29
DidYouKnow
Registered
0
Rep
3
Posts

Drives: 2006 330XI
Join Date: Sep 2017
Location: Colorado Springs

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Sensible_ View Post
Checkout the PDF here...

http://www.**************/showthread...rtmode-profile

Replace stars with:

bmw coding.com

No spaces. Stupid forum rules don't like that site for some reason.
Could you PM me the link?
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 11:24 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST