E90Post
 


Extreme Powerhouse
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > NA Engine (non-turbo) / Drivetrain / Exhaust Modifications > N52 Delphi Ignition Coil Questions



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      03-13-2018, 03:12 AM   #23
Phil325i
Colonel
Phil325i's Avatar
United Kingdom
208
Rep
2,337
Posts

Drives: E92 325i MSport Coupe
Join Date: Apr 2012
Location: UK South East

iTrader: (1)

Garage List
Quote:
Originally Posted by Phyrexia View Post
Are the Delphi units known to be better than the Bosch, is that what I'm reading between the lines here? I had what was presumably an OE coil go bad at 65k, on the third day of ownership (like all good German cars, it began to break immediately), and I replaced all six with the Bosches. Thought they were better. Never had problems with them in my other cars.
In Europe, the Bosch coils have been superseded by Delphi. The Bosch coils are withdrawn and a new part number (for Delphi) has been issued,
__________________
E92 pre-LCI 325i - Ohlins R&T; H&R spacers; M3 strut brace; Swift thrust sheets; BMS clutch stop; BMS CDV; RE g/box mounts; Saikoumichi OCC; K&N; Cyba scoops; BMW Perf Exhaust; M3 rear spoiler; Recaro Sportster CSs; M3 white dash LEDs; LED Angels; LED side repeaters; BMW Perf black grille; CSL reps; SSDD carbon diffuser; Monster Wrap black roof/clear front
Appreciate 1
Phyrexia353.50

      03-13-2018, 06:34 AM   #24
Insane435
Captain
Insane435's Avatar
United_States
163
Rep
719
Posts

Drives: 435ix M Sport EWG
Join Date: Jul 2016
Location: Michigan

iTrader: (1)

When i replace my VCG and Eccentric sensor, does anyone think its necessary to replace the actual valve cover as well?
__________________
2014 EBII 435ix - Armytrix Catback, Evolution Racewerks Downpipe - Chargepipe - Intercooler, Bootmod3, NGK 97506's, AFE Dry Filter, KW V1, Stance SF03 19s, Potenza S-04's, M Performance Brakes, PowerStop Track Day Pads
2011 BSM 328ix
IG: @f32_rmacher
Appreciate 0
      04-17-2018, 08:46 PM   #25
Insane435
Captain
Insane435's Avatar
United_States
163
Rep
719
Posts

Drives: 435ix M Sport EWG
Join Date: Jul 2016
Location: Michigan

iTrader: (1)

This car is so annoying. I just got a cylinder 5 misfire. The funny thing is i replaced the coil and plug on that cylinder not even 5K miles ago. How can this be??
__________________
2014 EBII 435ix - Armytrix Catback, Evolution Racewerks Downpipe - Chargepipe - Intercooler, Bootmod3, NGK 97506's, AFE Dry Filter, KW V1, Stance SF03 19s, Potenza S-04's, M Performance Brakes, PowerStop Track Day Pads
2011 BSM 328ix
IG: @f32_rmacher
Appreciate 0
      04-18-2018, 06:00 PM   #26
AWSB328iM
Lieutenant
AWSB328iM's Avatar
United_States
312
Rep
555
Posts

Drives: 2011 E92 328i M-Sport 6MT
Join Date: Nov 2016
Location: Memphis, TN

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Insane435 View Post
This car is so annoying. I just got a cylinder 5 misfire. The funny thing is i replaced the coil and plug on that cylinder not even 5K miles ago. How can this be??
Did you gap the plug to factory spec?
Appreciate 0
      04-18-2018, 06:08 PM   #27
Insane435
Captain
Insane435's Avatar
United_States
163
Rep
719
Posts

Drives: 435ix M Sport EWG
Join Date: Jul 2016
Location: Michigan

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by AWSB328iM View Post
Did you gap the plug to factory spec?
I cant remember what that was.

I cant remember what the gap was when i got them, but im pretty i had to regap them. Isn't factory like .044? I think thats what i did. I am going to swap the coil to a different cylinder and will inspect the plugs.

I wonder if my eccentric shaft sensor is causing this issue. I probably should just get that fixed.
__________________
2014 EBII 435ix - Armytrix Catback, Evolution Racewerks Downpipe - Chargepipe - Intercooler, Bootmod3, NGK 97506's, AFE Dry Filter, KW V1, Stance SF03 19s, Potenza S-04's, M Performance Brakes, PowerStop Track Day Pads
2011 BSM 328ix
IG: @f32_rmacher
Appreciate 0
      04-18-2018, 06:09 PM   #28
AWSB328iM
Lieutenant
AWSB328iM's Avatar
United_States
312
Rep
555
Posts

Drives: 2011 E92 328i M-Sport 6MT
Join Date: Nov 2016
Location: Memphis, TN

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by Insane435 View Post
Quote:
Originally Posted by AWSB328iM View Post
Did you gap the plug to factory spec?
I gapped them to what the box said to do. I cant remember what that was. These plugs are made specifically for the BMW.

I cant remember what the gap was when i got them, but im pretty i had to regap them. Isn't factory like .044? I think thats what i did. I am going to swap the coil to a different cylinder and will inspect the plugs.

I wonder if my eccentric shaft sensor is causing this issue. I probably should just get that fixed.
.044 is correct.
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -5. The time now is 07:31 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST