E90Post
 


ECS BMW
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > NA Engine (non-turbo) / Drivetrain / Exhaust Modifications > Strange missfires after complete repair



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      04-15-2018, 07:36 PM   #1
sigi77
New Member
0
Rep
7
Posts

Drives: E93 - 2007 - 325i
Join Date: Jul 2015
Location: HUN

iTrader: (0)

Strange missfires after complete repair

2007 N53 engine

Long story short: Replaced mosfets after code 30BA came up, by an expert in the city. 100% he was doing the work good, as i seat next to him, and i am familiar with electronics.

The engine was also full repaired by technician: cylinder-head gasket, oil gasket, timing chain.

I gave him 6-6 Gasket rings: 13537584315, and the decoupling metal elements.
Drove 250km-s without a problem, and soon check engine light came up, also started blinking. Fuel consumption went very high, we had to stop at a station. (100km fuel in 10km...)
Big smoke was noticeable from the engine intake part also.

29E0:mixture control
2A2B:mixture control
29CD:Misfiring, Cylinder 1
29CE:Misfiring, Cylinder 2
29D0:Misfiring, Cylinder 4
29D1:Misfiring, Cylinder 5
29D2:Misfiring, Cylinder 6
2AAF:Fuel pump, plausibility
29D9:Misfire at low tank level
29CC:Misfiring, several cylinders
2C78:Lambda probe downstream of the catalyst 2, Signal
2C7C:Lambda probe downstream of the catalyst 2, Signal
2C7B:Lambda probe on the catalyst, signal

HPFP: 1 years old, was brand new. changed already.
Cylinder 4,5,6: new injectors. (changed less then 12 months, and no.6 is brand new)
4 o2 sensors (pre, post) brand new.

+ info: He told me that he changed the injector gasket rings (o rings) by putting them on, and giving some heat. As i know this is not the proper way. Can this cause a serious issue like above? If yes, what to do now? Can it be repaired or i need to buy 5 new injectors? Any other problems i should worry about?
Any help, or things to check would be appriciated.
Appreciate 0
      04-21-2018, 11:51 AM   #2
sigi77
New Member
0
Rep
7
Posts

Drives: E93 - 2007 - 325i
Join Date: Jul 2015
Location: HUN

iTrader: (0)

So actually the Cylinder 5 misfire is the problem, after injector replacment, it came back after 70kms.
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 06:31 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.7.0
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST