E90Post
 


Coby Wheel
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Technical Forums > DIY Guides > DIY Powered seat retrofit (WIP)



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      01-12-2014, 04:10 PM   #221
woodpecka
Major
woodpecka's Avatar
Canada
60
Rep
1,022
Posts

Drives: E91
Join Date: May 2010
Location: Montreal

iTrader: (2)

congrats!
Appreciate 0
      02-14-2014, 03:47 PM   #222
chris11
New Member
0
Rep
21
Posts

Drives: Bmw318d e90 2006
Join Date: Sep 2012
Location: France

iTrader: (0)

Hello i have the same problem najt with the passeger seat (pin 4 7 and 9)and how or you wired the 3 pin in a fuse box? I block on the passenger because the 7 is lumbar , the 9 is heater module and the 4 ? I don't know
Appreciate 0
      02-15-2014, 11:10 AM   #223
chris11
New Member
0
Rep
21
Posts

Drives: Bmw318d e90 2006
Join Date: Sep 2012
Location: France

iTrader: (0)

hello i have the seat passager with heated module but i have the pin 4 in x279 I don't know where it goes , is cable 2.5mm color red , i thinks he go to siege adjustement because i have controled with metrics the pin 7 for lumbar, sport and the 9 for heated module .... i don't should nothing in WDS, my car is 2006 with standard (nothing electric) and the news seat 2011

anyone can help me for cable this pin

x279 pin 1 ------ 38 x14270 pwm signal
*******pin 4 ?
*******pin 5 ------ 9 x11003 5A F29 terminal 15
*******pin 6 not used
*******pin 7 -------1 x11006 30A F33 lombar and sport
*******pin 8 ------- ground
*******pin 9 -------- 6 x11004 30A F49 heated module
****** PIN10 ------- seat occupancy
****** PIN11 --------occupation
*******PIN12 --------occupation
*******Pin13---------ground

sorry for my english
Appreciate 0
      02-15-2014, 05:12 PM   #224
Najt
Second Lieutenant
No_Country
5
Rep
259
Posts

Drives: e92 325D 2008
Join Date: Jan 2010
Location: Europe

iTrader: (0)

sorry. which pin you dont have in cable from car? best would be add some pictures. full seat scheme with description is on 3rd. page.

http://www.e90post.com/forums/showth...=480313&page=3

as you can see. pin 4 is big one...for heating. I also think its for adjusting electric seats (front, back, up,down...etc). coz another + cable is on pin 7 or 9, which is for side bolster and lumbar, as you alread wrote.

Last edited by Najt; 02-15-2014 at 05:19 PM..
Appreciate 0
      02-16-2014, 05:34 AM   #225
chris11
New Member
0
Rep
21
Posts

Drives: Bmw318d e90 2006
Join Date: Sep 2012
Location: France

iTrader: (0)

thanks for you response ,i don't have cable in this pin in the car because my original is not electric... i post photo the news seat and i what controlled ....
i thinks this pin 4 is adjustable seat electric but i don't know when i plug in fusebox.... the pin 9 and 4 are exchanged when i see the shema in page 3 because normally pin 4 is for heating or seat module but if you see in wds for car 2011 the pin 9 is for heating module and pin 4 only for seat module....
i am confused only with this pin 4
my drive seat have seat module but it's ok
Attached Images
      
Appreciate 0
      02-16-2014, 11:43 AM   #226
makkan00
Major General
makkan00's Avatar
United Kingdom
812
Rep
9,057
Posts

Drives: F10 Sold
Join Date: Dec 2011
Location: Essex

iTrader: (55)

Pin 4 is for power. Connect it to pin 7 or pin 9 and you will be good to go.
__________________
Appreciate 0
      02-16-2014, 11:53 AM   #227
chris11
New Member
0
Rep
21
Posts

Drives: Bmw318d e90 2006
Join Date: Sep 2012
Location: France

iTrader: (0)

Thanks for your fast response makkan , i try this and i return if work or not ..... Thanks
Appreciate 0
      02-24-2014, 04:44 PM   #228
chris11
New Member
0
Rep
21
Posts

Drives: Bmw318d e90 2006
Join Date: Sep 2012
Location: France

iTrader: (0)

hello i have installed the news seat but i have a problem , in a driver the lombar and bolster not work and passager is the heating not work
in drive i have connected the can with can controler. i don't know if the memory work , when i press the button is red....

my connection in driver is :

pin 2 can
pin 3 can
pin 4 x11005
pin 7 x11005
pin 8 ground
pin 13 ground
Appreciate 0
      02-25-2014, 05:35 AM   #229
chris11
New Member
0
Rep
21
Posts

Drives: Bmw318d e90 2006
Join Date: Sep 2012
Location: France

iTrader: (0)

i have the news ! the driver seat is work in totality (adjustement, lumbar, heating) is was pin 13 ground not in the right place...

for my passager i have added $494 and coded ihk and jbbf , the buttom work but the seat not heating

anyone have an idea ?
Appreciate 0
      02-25-2014, 02:31 PM   #230
chris11
New Member
0
Rep
21
Posts

Drives: Bmw318d e90 2006
Join Date: Sep 2012
Location: France

iTrader: (0)

I have resolved my problem for heating passager , is the pin 1 , i have plug in 37 , now is plug in 38 and is good the heating work thanks all
Appreciate 0
      02-26-2014, 12:17 AM   #231
Najt
Second Lieutenant
No_Country
5
Rep
259
Posts

Drives: e92 325D 2008
Join Date: Jan 2010
Location: Europe

iTrader: (0)

hm.. finaly!! you did it! congrats !
Appreciate 0
      04-17-2014, 04:19 PM   #232
O YAH EH
Private First Class
5
Rep
128
Posts

Drives: none
Join Date: May 2012
Location: here

iTrader: (0)

Thank you so much to the OP for this write up. I was able to get my seats in, and the can bus wires were the hang up I was having. They work great, and my 323 is moving on up. Cheers
Appreciate 0
      04-25-2014, 01:09 AM   #233
Thielfoldt
New Member
Thielfoldt's Avatar
Sweden
2
Rep
10
Posts

Drives: E39 523I Touring
Join Date: Apr 2014
Location: Sweden

iTrader: (0)

Unhappy Confused

Hello all BMW lovers!

I have installed fully electric memory seats in my BMW E91 from 06 instead of the seats I had in fabric with heat.
I have read everything on this page several times and installed the driver's seat with great success.
Everything works on the driver's side memory, power, heat, etc., but not on the passenger side. There it is completely dead, I have 12V so I think it should work, the sideboolesters works fine and K_can I have not plugged in when I have understood that it only applies to the driver side and there are no pins on the passenger seat for K_can.

So then my question!
What am I missing?
have been trying for two days now to get the passenger seat to work but it is really not so now I turn to you.
please help!
Appreciate 0
      04-25-2014, 02:54 AM   #234
Thielfoldt
New Member
Thielfoldt's Avatar
Sweden
2
Rep
10
Posts

Drives: E39 523I Touring
Join Date: Apr 2014
Location: Sweden

iTrader: (0)

Exclamation Sorry!

By the way, excuse me for my bad English. If it's something you do not understand, I will try to develop my explanation.
thanks in advance
Appreciate 0
      04-25-2014, 05:23 AM   #235
Ph0zenstone
Major General
Ph0zenstone's Avatar
285
Rep
5,369
Posts

Drives: 2018 530e X-Drive
Join Date: Apr 2007
Location: NY

iTrader: (74)

Quote:
Originally Posted by thihan01 View Post
By the way, excuse me for my bad English. If it's something you do not understand, I will try to develop my explanation.
thanks in advance
I have kcan wiring on both seats. Maybe you should try that? Before when I only did power and ground without the kcan, the seats would lose power after a few minutes
Appreciate 0
      04-25-2014, 05:32 AM   #236
Thielfoldt
New Member
Thielfoldt's Avatar
Sweden
2
Rep
10
Posts

Drives: E39 523I Touring
Join Date: Apr 2014
Location: Sweden

iTrader: (0)

Quote:
Originally Posted by phozenstone View Post
I have kcan wiring on both seats. Maybe you should try that? Before when I only did power and ground without the kcan, the seats would lose power after a few minutes
But my passengerseat don't have the K_can pins (2 and 3) so where do i plug it in on the seat in that case?
My seat don't work at all, just the sideboolesters. im going crazy.
Appreciate 0
      04-25-2014, 06:20 AM   #237
Thielfoldt
New Member
Thielfoldt's Avatar
Sweden
2
Rep
10
Posts

Drives: E39 523I Touring
Join Date: Apr 2014
Location: Sweden

iTrader: (0)

Cable

My Contact looks like the one above. That one does not have pin 2 or 3 (K-can).
Attached Images
 
Appreciate 0
      04-25-2014, 04:16 PM   #238
Thielfoldt
New Member
Thielfoldt's Avatar
Sweden
2
Rep
10
Posts

Drives: E39 523I Touring
Join Date: Apr 2014
Location: Sweden

iTrader: (0)

Unhappy ??

Anyone?
Appreciate 0
      04-26-2014, 04:53 PM   #239
Thielfoldt
New Member
Thielfoldt's Avatar
Sweden
2
Rep
10
Posts

Drives: E39 523I Touring
Join Date: Apr 2014
Location: Sweden

iTrader: (0)

Thumbs down

Doesn't anybody know? I have read this thread many times but i cant get the passenger side to work, exept from the side bolster. I have conect pin 8 to 13 and pin 4, 7 and 9 to eachother and i got 12v to the seat. But still wont work...
And the seat dont have k-can beacuse its on passenger side.
What am i missing?
Appreciate 0
      04-27-2014, 06:41 PM   #240
Ph0zenstone
Major General
Ph0zenstone's Avatar
285
Rep
5,369
Posts

Drives: 2018 530e X-Drive
Join Date: Apr 2007
Location: NY

iTrader: (74)

The part where you labeled ???? Should be either power or ground cables. On my passenger side the side bolsters and actual movement are separate power and ground wires. Essentially you should have two power and two ground wires going into the seat. The way I wired mine was just to have one power and ground, then added a splitter to each one to create a total of 4 wires
Appreciate 0
      04-28-2014, 12:19 AM   #241
Thielfoldt
New Member
Thielfoldt's Avatar
Sweden
2
Rep
10
Posts

Drives: E39 523I Touring
Join Date: Apr 2014
Location: Sweden

iTrader: (0)

Yes, I've paired the power with each other and the same with the ground. I can not do that then?
I think it should work, I have power to the little black box, etc. but I can not get the seat to move ..
But you think that I should have different power supplies to the various cables?

thankfull for all helt i can get!
Appreciate 0
      04-28-2014, 07:23 AM   #242
Ph0zenstone
Major General
Ph0zenstone's Avatar
285
Rep
5,369
Posts

Drives: 2018 530e X-Drive
Join Date: Apr 2007
Location: NY

iTrader: (74)

No the same power supply should work...I'm not really sure then. Even without kcan if you just wire power and ground to the seat you should have movement already. Maybe double check the connections again to make sure you've got the pins going to the right slot? Did you modify the seat wiring or your cars harness?
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 12:29 AM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2022, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST