E90Post
 


Coby Wheel
 
BMW 3-Series (E90 E92) Forum > E90 / E92 / E93 3-series Powertrain and Drivetrain Discussions > N54 Turbo Engine / Drivetrain / Exhaust Modifications - 335i > Code: 2D33



Reply
 
Thread Tools Search this Thread
      04-21-2010, 10:58 PM   #1
GreekMaverick
El Greco Capitan
GreekMaverick's Avatar
United_States
180
Rep
1,000
Posts

Drives: ///N54
Join Date: Dec 2006
Location: Wellington, FL

iTrader: (1)

Code: 2D33

Got this Code 2D33:Intake pipe signal
Is that where the DCI is installed check them and they are installed fine.
something I should be worried about?

Thx.
__________________
No, it's not new. It got 150.000+ miles on it
Appreciate 0
      04-21-2010, 11:38 PM   #2
onefastman
Major General
132
Rep
5,689
Posts

Drives: 2009 135i 2011 e92m dct
Join Date: Sep 2009
Location: Earth

iTrader: (15)

What is the description?
__________________
Legal Disclaimer: Anything I or anyone else says about my vehicle on this website(1addicts.com or any affiliated or nonaffiliated sites), pertaining to modifications, is only to gain acceptance from my/our peers, and does not actually represent anything actually existing on my car, and thus, cannot be held against me in any issues, i.e. warranty claims, that may arise.
Appreciate 0
      04-22-2010, 08:24 AM   #3
GreekMaverick
El Greco Capitan
GreekMaverick's Avatar
United_States
180
Rep
1,000
Posts

Drives: ///N54
Join Date: Dec 2006
Location: Wellington, FL

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by onefastman View Post
What is the description?
2D33: Intake pipe signal
It triggered a SES light

Car drives perfectly normal and pulls hard.
__________________
No, it's not new. It got 150.000+ miles on it
Appreciate 0
      04-22-2010, 08:51 AM   #4
onefastman
Major General
132
Rep
5,689
Posts

Drives: 2009 135i 2011 e92m dct
Join Date: Sep 2009
Location: Earth

iTrader: (15)

All I can tell you is that it has to do with the intake sensor but would be suprised if it had anything to do with your dci.
__________________
Legal Disclaimer: Anything I or anyone else says about my vehicle on this website(1addicts.com or any affiliated or nonaffiliated sites), pertaining to modifications, is only to gain acceptance from my/our peers, and does not actually represent anything actually existing on my car, and thus, cannot be held against me in any issues, i.e. warranty claims, that may arise.
Appreciate 0
      04-22-2010, 09:22 AM   #5
GreekMaverick
El Greco Capitan
GreekMaverick's Avatar
United_States
180
Rep
1,000
Posts

Drives: ///N54
Join Date: Dec 2006
Location: Wellington, FL

iTrader: (1)

hmmm...Where the heck is that located? wondering if I unpluged it somehow ?
__________________
No, it's not new. It got 150.000+ miles on it
Appreciate 0
      07-21-2010, 02:12 PM   #6
Schnitzel
Private First Class
Germany
7
Rep
147
Posts

Drives: E92 335i MT
Join Date: Mar 2009
Location: Bavaria

iTrader: (0)

Same problem here. Can somebody tell me where that intake sensor is located? I got that error after installing procede and the DCI.
Appreciate 0
      11-08-2010, 12:53 PM   #7
Schnitzel
Private First Class
Germany
7
Rep
147
Posts

Drives: E92 335i MT
Join Date: Mar 2009
Location: Bavaria

iTrader: (0)

Hi guys!

Meanwhile I switched back to the stock airbox and replaced the intake sensor, but I still get that 2D33 code. What the heck can cause this error? Any ideas?

Is it possible that procede isn't connected properly to the ECU? Car runs great without problems.
Appreciate 0
      11-09-2010, 11:15 AM   #8
GreekMaverick
El Greco Capitan
GreekMaverick's Avatar
United_States
180
Rep
1,000
Posts

Drives: ///N54
Join Date: Dec 2006
Location: Wellington, FL

iTrader: (1)

Quote:
Originally Posted by Schnitzel View Post
Hi guys!

Meanwhile I switched back to the stock airbox and replaced the intake sensor, but I still get that 2D33 code. What the heck can cause this error? Any ideas?

Is it possible that procede isn't connected properly to the ECU? Car runs great without problems.
Must be something wrong with the connection....!

I am currently back to stock except the DCI and have no more hicups or lights, car drives fine....!
__________________
No, it's not new. It got 150.000+ miles on it
Appreciate 0
      11-09-2010, 01:09 PM   #9
Schnitzel
Private First Class
Germany
7
Rep
147
Posts

Drives: E92 335i MT
Join Date: Mar 2009
Location: Bavaria

iTrader: (0)

Thanx for your answer. When I have time, I'll replace Procede and see if the problem still exists.

Shiv, is this error plausible if Procede isn't connected properly to the ECU? Please help.
Appreciate 0
Reply

Bookmarks

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off



All times are GMT -5. The time now is 02:47 PM.




e90post
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2020, vBulletin Solutions Inc.
1Addicts.com, BIMMERPOST.com, E90Post.com, F30Post.com, M3Post.com, ZPost.com, 5Post.com, 6Post.com, 7Post.com, XBimmers.com logo and trademark are properties of BIMMERPOST